VIDEO Mihai Stoica a agresat o ziaristă şi a fost dus la secţia de poliţie, la Skopje, în toiul nopţii. Filmul evenimentelor şi decizia tribunalului din Macedonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Stoica
Mihai Stoica

Roş-albaştrii vor juca, diseară, returul cu Vardar (21.45, Pro TV) din turul II preliminar al Ligii Campionilor. Dacă după 3-0 în tur, calificarea e o formalitate, în schimb, campioana României a pierdut deja meciul cu bunul simţ, înregistrând un eşec categoric.

Cu Gigi Becali după gratii, lucrurile scapă de sub control la Steaua! Aflat în umbra patronului, cât timp acesta era în libertate, managerul Mihai Stoica vrea, probabil, să demonstreze acum că el e omul numărul 1 de la club. Din păcate, a ales să facă asta într-un mod incalificabil, recidivând după ce, în 2005, a lovit un suporter al Stelei chiar pe Stadionul Ghencea.

Ce s-a întâmplat?

Luni seară, reprezentanţii Pro TV şi ProSport au încercat să pătrundă la antrenamentul oficial al Stelei, la Skopje, înaintea partidei cu Vardar. Chiar dacă era şedinţa oficială de pregătire de dinaintea jocului, una care, de obicei, e deschisă, de această dată, Steaua a anunţat că reprezentanţii presei nu pot urmări antrenamentul condus de Reghecampf. 

În loc să fie evacuaţi, în mod civilizat, jurnaliştii s-au lovit de furia managerului Stelei, care a folosit un limbaj suburban. Meme s-a repezit la jurnalista Alexandra Tănăsescu şi la cameramanul ProTV, Viorel Molan. Iată cum a decurs dialogul:

Cătălin Făinişi (ofiţer de presă Steaua): Alexandro, te rog frumos, nu mai discutăm...Pe bune acum, parcă nu ştiai că asta o să se întâmple!

Alexandra Tănăsescu: Nu, chiar nu ştiam că asta o să se întample. Pe bune, mi se pare incredibil.

Făinişi: Nu e prima data...

Alexandra: Mie mi se pare incredibil. Noi dăm meciul şi nu avem voie la antrenamentul oficial?

Făinişi: Nu mă intereseaza. Antrenamentul oficial este antrenamentul oficial al FC Steaua Bucureşti, nu al lui Vardar Skopje.

Mihai Stoica: Băi, ia plecaţi, băi...hai că până acum am vorbit frumos...ia, cărăţi-vă, bă!

Făinişi: N-are rost să...

Alexandra: Văru, filmează!

Făinişi (se apropie de operator): Vărule, te rog frumos...

Viorel Molan (operator): Stai, mă, Mihaie...vorbim frumos...ne calmăm...vorbim, frumos, nu am jignit pe nimeni.

Făinişi către Mihai Stoica: Gata, Meme...

Viorel Molan: Meme, nu am jignit pe nimeni!

Mihai Stoica: Ia, plecaţi, în p*** mea de aici, mă rog de voi să plecaţi?

Viorel Molan: Păi, nu, dar vorbeam frumos, nu am jignit pe nimeni...nu am jignit pe nimeni.

Mihai Stoica: Afară, da-te-n p*** mea!!! Gata!!! Hai!!!

Viorel Molan: De ce vorbeşti aşa cu mine?

Mihai Stoica: Pentru că aşa vrea p** mea, d-aia !

Viorel Molan: Nu e frumos sa vorbeşti aşa!

Mihai Stoica: Afară, mă!  Băi, ieşi afară, mă!

Făinişi: Hai, te rog eu!

Mihai Stoica: Bai, ieşi afară! Nu mă fă să dau în tine!!! Ieşi afară!!!

Viorel Molan: Păi, n-ai cum să dai în mine...

Mihai Stoica: E, p***... n-am cum să dau în tine!

Mihai Stoica: Du-te, mă, în p*** mea! Hai, mişcă-te!

URMĂREŞTE MAI JOS ÎNTREG INCIDENTUL

Mihai Stoica îşi pierde cumpătul la Skopje şi agresează o echipă de jurnalişti din trustul Pro (cenzurat)

ProTV a depus plângere la UEFA

După aceste scene penibile, postul de la Pache Protopopescu a luat atitudine. Iată comunicatul postului: „PRO TV îşi exprimă regretul că o comunitate uriaşă, cu ani de glorie şi care a contribuit la succesul românilor, a ajuns să fie reprezentată de singurul angajat care şi-a lovit un suporter în timpul unui joc oficial şi singurul manager general căruia patronul i-a retras dreptul de semnătură pentru antecedente cunoscute public. Întrucât PRO TV nu consideră că Mihai Stoica reprezintă Steaua Bucureşti, a luat decizia de a depune plângere împotriva managerului echipei. Plângerile vor ajunge la FRF şi la UEFA, organizatorul meciului Vardar - Steaua, marţi, 23 iulie, meci transmis în Romania în direct la PRO TV“.

Dus cu scandal cu poliţie

Scandalul de Skopje a continuat toată noaptea. Susţinând că a fost agresată de Mihai Stoica, în încercarea managerului Stelei de a-i smulge telefonul, Alexandra Tănăsescu a depus plângere împotriva lui Meme la poliţia locală!

Ce a urmat a fost descris de site-ul prosport.ro. Iată filmul evenimentelor:

*ora 01.45: Reprezentaţi ai poliţiei au ajuns la hotelul Stelei în jurul miezului nopţii, ora locală, pentru a-l identifica pe agresorul jurnalistei ProTV, Alexandra Tănăsescu. Aceasta a primit îngrijiri medicale la spital şi i-a fost eliberat certificatul medico-legal. În urma agresiunii la care a fost supusă de oamenii de ordine de la stadion, mâna Alexandrei a fost bandajată de către medici. În acest moment, nimeni din staff-ul Stelei nu doarme, Reghecampf şi Mihai Stoica discutând acum cu poliţia. 

*Ora 02.00: Mihai Stoica, managerul Stelei, şi-a asumat toată vina şi a urmează să fie condus la secţia de poliţie unde va fi audiat.

*Ora 02:20: Cu o maşină pusă la dispoziţie de hotel, Mihai Stoica a ajuns la poliţie.

*Ora 03:40: Alexandra Tănăsescu a părăsit secţia de poliţie, însă astăzi (n.r. – marţi), la ora 09:00, va fi nevoită să se prezinte din nou. În schimb, Meme Stoica a mai fost reţinut câteva minute. Amânarea a fost cauzată de faptul că poliţia din Skopje nu avea un translator autorizat. Marţi, la ora 09:00, Alexandra a fost chemată din nou cu înregistrările video ca probă şi i se va pune la dispoziţie un translator.

Este de menţionat că Meme Stoica şi-a recunoscut faptele, însă nu înainte de a face scandal în faţa hotelului. În momentul în care poliţia l-a invitat la secţie, managerul Stelei a început să ţipe că este cetăţean european, iar organele legii să se prezinte cu mandat

Până la urmă, Meme Stoica a cedat şi a mers la secţia de poliţie. Ajuns acolo, managerul Stelei a negat însă că ar fi avut gărzi de corp. Oficialul campioanei a declarat în faţa autorităţilor că cei doi care au agresat-o pe Alexandra Tănăsescu nu sunt gărzile sale de corp şi că nu sunt cazaţi în hotelul Stelei. 

Medicii i-au scos certificat medico-legal Alexandrei Tănăsescu, reporter PRO TV, pentru multiple contuzii, şi i-au bandajat mâna, scrie sport.ro.

Poliţistii care au investigat cazul au cerut să vorbească cu Stoica. Oficialul Stelei a negat incidentul. Autorităţile au cerut să vadă filmul, apoi l-au luat pe Mihai Stoica la secţia de poliţie.

*Ora 10.11: Mihai Stoica a sosit la poliţie, însoţit de un avocat, iar apoi va merge la tribunal pentru stabilirea faptelor. A sosit şi prim-secretarul ambasadei României în Macedonia.

*Ora 11.50: Managerul Stelei a ajuns la tribunal, în Macedonia! El se află acum în sala de judecată şi explică ce s-a întâmplat, ieri, pe stadion. Meme e acuzat de ultraj şi de vătămare corporală.

*Ora 12.13: Audierile s-au încheiat, iar Mihai Stoica a pledat vinovat în faţa judecătorului. Acesta l-a amendat pe oficialul roş-albaştrilor cu 25.000 de denari, aproximativ 400 de euro. Stoica va suporta şi cheltuielile de judecată.

CITEŞTE ŞI PRIMA REACŢIE A LUI MIHAI STOICA:

*Mihai Stoica explică de ce i-a înjurat pe ziarişti la Skopje: „Aşa e la stadion“. Managerul dă vina pe arestarea lui Gigi Becali pentru ceea ce s-a întâmplat. Sfatul lui Dinu: „Da-ţi două palme“

CITEŞTE ŞI REACŢIA LUI DUMITRU DRAGOMIR LA GESTUL LUI MIHAI STOICA:

*EXCLUSIV Dumitru Dragomir a comentat ieşirea golănească a lui Mihai Stoica în Macedonia: „Presa nu-l va mai ierta de această dată, la fel ca în 2005“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite