Michael Schumacher spune definitiv adio carierei de pilot de Formula 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michael Schumacher (centru) îşi anunţă retragerea din Formula 1 la finalul acestui sezon FOTO PlanetF1
Michael Schumacher (centru) îşi anunţă retragerea din Formula 1 la finalul acestui sezon FOTO PlanetF1

Septuplul campion mondial de Formula 1, Michael Schumacher, a decis să renunţe la cariera de pilot la finalul acestui sezon, motivându-şi decizia prin faptul că nu mai are motivaţia necesară pentru a continua.

Michael Schumacher a lăsat să se înţeleagă că ar fi capabil să concureze în continuare, însă nu mai are energia şi motivaţia necesare pentru a merge mai departe.
„În ciuda faptului că încă sunt capabil să concurez cu piloţii de talie din Formula 1, a venit momentul să spun adio. Nu am mai avut motivaţia necesară şi nici energie suficientă pentru a continua. Dacă nu sunt 100% pregătit, ştiu că e timpul să spun stop”, a spus Schumacher.

Neamţul, de şapte ori câştigător al Formulei 1, va mai alerga până la finalul acestui sezon, atunci când îi va expira contractul pe care îl are cu Mercedes.

Locul lui Schumacher la Mercedes va fi luat de britanicul Lewis Hamilton şi de Nico Rosberg.
Imediat după anunţul retragerii sale, campionul Formulei 1 a ţinut să le mulţumească celor de la Marcedes pentru oportunitatea oferită în urmă cu doi ani, în 2010, atunci când contructorul german a semnat un nou contract cu Schumacher.

„Nu pot spune că ne-am atins obiectivele, dar pot fi fericit datorită realizărilor din cariera mea. Aş vrea să le mulţumesc celor de la Marcedes, întregii echipe pentru încrederea pe care au avut-o în mine. Acum vreau să mă concentrez pe ultimele curse ale sezonului”, a mai spus Schumacher.

În ciuda evoluţiilor sale neconvingătoare de la revenirea în Formula 1, german de 43 de ani rămâne cel mai de succes pilot, având în palmares şapte titluri de campion mondial (91 de curse câştigate şi 155 de curse încheiate pe podium) scrie site-ul www.planetf1.com.

Ar putea ocupa o funcţie de conducere la Sauber

Deşi nu a declarat nimic despre viitorul său, Michael Schumacher este intens curtat de Sauber. Oficialii constructorului german îl doresc pe neamţ în propria echipă într-o funcţie de conducere.
Şeful de la Sauber se gândeşte deja cum îl poate atrage pe Schumacher: „Ar fi o idee excelentă şi ne gândim cum să-l atragem pe septuplul campion mondial”, a spus Monisha Kaltenborn.

Şi Fernando Alonso vede cu ochi buni trecerea campionului mondial la Sauber. „Schumi se potriveşte cu maşina echipei. Ar fi avut cel puţin trei victorii anul acesta dacă ar fi concurat pentru ei”, a spus şi Alonso.

În actualul sezon de Formula 1, Schumacher a obţinut un singur loc pe podium pentru Mercedes, dar cele mai răsunătoare succese ale germanului rămân cele dinainte de 2006 (în acel an Schumi s-a retras prima dată din cariera de pilot, revenind pe circuit în 2010), cucerirea a şapte titluri de campion mondial.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite