Messi, îngrozit și revoltat: Starul Argentinei descrie ce a făcut poliția braziliană pe terenul de fotbal

0
Publicat:

Lionel Messi, căpitanul selecţionatei Argentinei, a acuzat poliţia braziliană de brutalitate, la finalul meciului câştigat cu 1-0 în faţa Braziliei, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, marţi seara, în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2026.

Lionel Messi
Lionel Messi

Marele derby al fotbalului sud-american a fost întârziat cu o jumătate de oră din cauza ciocnirilor dintre poliţiştii şi suporterii argentinieni. Fanii celor două selecţionate au început să se bată în spatele uneia dintre porţi, în timpul intonării imnurilor naţionale, determinând poliţia să intervină în forţă asupra grupului de suporteri argentinieni.

Unii dintre fanii oaspeţi au răspuns rupând scaune şi aruncându-le în direcţia forţelor de ordine, în timp ce alţi suporteri au intrat în panică şi au pătruns pe teren pentru a scăpa de confruntări. Un fan Argentinei s-a întins pe teren cu faţa însângerată, înainte de a fi luat de pe stadion pe targă.

Jucătorii argentinieni, în frunte cu Messi, au mers în tribune pentru pentru a încerca să calmeze situaţia, înainte de a părăsi terenul şi a reveni la vestiare.

"A fost rău, pentru că am văzut cum băteau oamenii... Poliţa, aşa cum s-a întâmplat deja la finala Cupei Libertadores, reprimă din nou oamenii cu bastoane. Au fost jucători care aveau familiile acolo. Ne-am dus la vestiare pentru că era cea mai bună modalitate de a calma totul. S-ar fi putut termina cu o tragedie", a spus Messi la finalul jocului

"Te gândeşti la familii, la oameni care sunt acolo, care nu ştiu ce se întâmplă, iar noi eram mai preocupaţi de asta decât de a juca un meci care, la acel moment, avea o importanţă secundară", a adăugat căpitanul argentinian.

Căpitanul Braziliei, Marquinhos, care a putut fi văzut interacţionând cu Messi şi cu jucătorii argentinieni în timp ce încercau să calmeze situaţia, a împărtăşit îngrijorările.

"Am fost îngrijoraţi pentru familii, femei şi copii pe care îi vedeam panicaţi acolo sus în tribune. Pe teren ne-a fost greu să înţelegem ce se întâmplă, a fost o situaţie foarte înfricoşătoare", a declarat Marquinhos.

Luna aceasta, cu ocazia finalei turneului Copa Libertadores, au avut loc confruntări violente între fanii echipei argentiniene Boca Juniors şi cei ai formaţiei braziliene Fluminense.

Marţi, jucătorii Argentinei au revenit în cele din urmă pe teren, după ce poliţia a reuşit să calmeze spiritele, iar meciul a fost reluat o o întârziere de 30 de minute.

Campioana mondială en titre s-a impus cu 1-0 prin golul marcat cu capul în minutul 63 de fundaşul Nicolas Otamendi şi a sărbătorit victoria alături de fanii săi, în acelaşi capăt al terenului în care au debutat incidentele.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite