Violențe în debutul partidei dintre Brazilia și Argentina, contând pentru calificarea la Cupa Mondială. Messi și-a scos coechipierii de pe teren în semn de protest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Messi a fost văzut arătând spre încăierare și vorbind cu oficialii meciului înainte de a decide să iasă de pe teren cu restul coechipierilor săi.

Foto: brfootball via X
Foto: brfootball via X

Startul meciului de calificare Brazilia - Argentina pentru Cupa Mondială a înregistrat o întârziere de aproape 30 de minute din cauza ciocnirilor dintre suporterii rivali, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro. Mult așteptatul blockbuster dintre cele două superputeri ale fotbalului sud-american trebuia să înceapă la ora 6 AM (IST), dar a fost oprit după tulburările care au avut loc în tribune.

Jucătorii Braziliei și Argentinei se aliniaseră pentru momentul cântării imnurilor naționale, când camerele s-au întors spre tribune unde o secțiune de fani din Brazilia și Argentina au fost văzuți schimbând lovituri cu pumni, picioare și orice fel de obiecte contondente care le picau în mână. Fotbaliștii de pe teren au părut destul de șocați de imaginile tulburătoare arătate de televiziunile prezente la eveniment.

Scenele au devenit și mai șocante când poliția a intervenit pentru a potoli mulțimea și a recurs la violențe. Poliția locală a putut fi văzută bătându-i pe fanii Argentinei cu bastoanele.

Messi a fost văzut arătând spre încăierare și vorbind cu oficialii meciului înainte de a decide să iasă de pe teren cu restul coechipierilor săi.

Nu jucăm, plecăm”, a părut să spună Messi când a părăsit terenul împreună cu colegii săi.

Jucătorii Argentinei au reapărut pe teren la scurt timp după ce incidentele din tribune s-au potolit și meciul a putut debuta cu o întârziere de 30 de minute.

Ambele echipe joacă după înfrângeri în turul precedent al calificărilor; localnicii au pierdut cu 2-1 în Columbia, iar campionii Cupei Mondiale au fost învinși acasă cu 2-0 de Uruguay.

Argentina conduce grupa sud-americană de calificare formată din 10 echipe, cu 12 puncte în cinci meciuri. Uruguay este al doilea cu 10 puncte. Columbia are nouă, iar Venezuela opt. Brazilia va este pe poziţia a cincea, cu şapte puncte. Ecuador, Paraguay și Chile au câte cinci puncte. Bolivia are trei, iar Peru unul.

Cupa Mondială din 2026 din Statele Unite, Mexic și Canada va include 48 de echipe, ceea ce înseamnă intrare directă pentru primele șase echipe din America de Sud. Echipa de pe locul șapte poate câștiga un loc într-un playoff intercontinental.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite