Messi, cât Ronaldo şi Hazard la un loc. Cine sunt cei mai valoroşi 10 jucători din lume, după cota lor de piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ronaldo şi Messi, doi rivali şi doi jucători uriaşi. FOTO AP
Ronaldo şi Messi, doi rivali şi doi jucători uriaşi. FOTO AP

CIES Football Observatory, un institut privat elveţian afiliat Universităţii din Neuchatel, specializat în analize statistice ale fotbalului, a publicat astăzi rezultatele unei cercetări axate pe cota de piaţă a jucătorilor. Deloc surprinzător, cel mai valoros fotbalist, în acest moment, e Leo Messi.

Cei de la CIES au alcătuit topul care dezvăluie cota de piaţă a jucătorilor din Europa, estimată pentru luna ianuarie 2015. 

În calcul au fost luaţi mai mulţi factori precum performanţele fotbalistului la echipa de club sau la naţională, vârsta şi lungimea contractului, rezultatele echipei, dar şi nivelul salariilor încasate de jucători, din 2009 încoace. 

Potrivit celor de la CIES, cota de piaţă poate funcţiona drept un indicator pentru cluburile interesate, în cazul acestei perioade de transferuri. 

Astfel, cei de la CIES susţin că dacă o grupare ar dori să-l transfere în acest moment pe Leo Messi (27 de ani), suma reală pe care ar trebui să o plătească Barcelonei pentru atacant este de 220 de milioane de euro! 

Cota de piaţă a atacantului argentinian, liderul acestui top, valorează aproape cât cele însumate ale lui Ronaldo (133 de milioane de euro), rivalul de la Real, şi Eden Hazard (99 de milioane de euro), starul lui Chelsea. 

Cu excepţia starului de la Liverpool, Raheem Sterling, în Top 10 se găsesc jucători aflaţi sub contract cu echipe aflate în primăvara Ligii Campionilor, iar şase dintre ei activează în prima ligă din Anglia.  

Cotă de piaţă (potrivit CIES)

Leo Messi (27 de ani, Barcelona) 220* 

Cristiano Ronaldo (29 de ani, Real Madrid) 133 

Eden Hazard (23 de ani, Chelsea) 99

Diego Costa (26 de ani, Chelsea) 84

Paul Pogba (21 de ani, Juventus) 72

Sergio Aguero (26 de ani, Manchester City) 65

Raheem Sterling (20 de ani, Liverpool) 63

Cesc Fabregas (27 de ani, Chelsea) 62

Alexis Sanchez (26 de ani, Arsenal) 61

Gareth Bale (25 de ani, Real Madrid) 60

*sumele sunt exprimate în milioane de euro

Citeşte şi 

Maradona uimeşte iar: are un favorit surpriză în cursa pentru Balonul de Aur

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite