Medalie pentru o mamă îndurerată: preşedintele de onoare al Federaţiei de Scrimă şi-a pierdut fiul în tragedia de la Colectiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Pascu
Ana Pascu

Ana Pascu (71 de ani) a fost aproape „invizibilă“ după un triumf istoric pentru echipa feminină la Rio de Janeiro. Băiatul ei, Alexandru Pascu (33 de ani), a fost basistul trupei „Goodbye to Gravity“. Mama ei ar fi vrut să-l vadă practicând scrima.

Federaţia Română de Scrimă e, deocamdată, singura care are cu ce să se mândrească la JO 2016. Şi, totuşi, omul care a condus ani la rând acest for şi este vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Scrimă, Ana Pascu, a fost extrem de discret după aurul cucerit de Ana Maria Brânză şi compania.

Fostă mare floretistă, Ana Pascu a cucerit, la rândul ei, două medalii olimpice cu echipa României, ambele de bronz, la JO 1968 şi JO 1972. Potrivit cancan.ro, ea şi-a dorit foarte mult un copil, dar dorinţa nu i s-a îndeplinit uşor. „Doamna Pascu a pierdut şase sarcini până să reuşească să-l aducă pe lume pe Alex. L-a facut la aproape 40 de ani şi l-a dorit extrem de mult. Săraca a luat calmante cu pumnul de la incendiu şi l-a implorat pe Dumnezeu să salveze copilul. Acum e distrusă“, a povestit pentru sursa citată un apropiat al familiei Pascu.

Preşedinte al FRS pentru mai bine de 30 de ani, actualemntele preşedinte de onoare al forului intern şi vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Scrimă, Ana Pascu şi-a dorit mult ca Alex să facă sport.

„Aş fi vrut să-mi calce pe urme şi să facă scrimă. Nu mi-au plăcut niciodată locurile în care îşi ţineau concertele“, a spus Ana Pascu, cândva, potrivit sport.ro.

După victoria din finala olimpică împotriva Chinei, Ana Pascu a oferit o declaraţie scurtă: „A fost extraordinar de greu, o medalie de aur nu se câştigă aşa de uşor. Cred că la meciul cu SUA mai aveam puţin şi făceam infarct, aveam 180 pulsul, că mi l-a şi numărat doctorul. Şi ce înseamnă diferenţa între a rămâne între primii opt şi a lua locul întâi. A fost mai greu meciul cu SUA, pentru că emoţia a fost extraordinar de mare“.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite