CTP ne trezeşte la realitate după primele medalii de la Rio: „Am avut noroc“. De ce crede că sportul românesc e la pământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

Medalia de aur de la scrimă poate fi urmată de una la fel de strălucitoare sau de una de argint la tenis masculin de dublu. Această perspectivă nu prea îl entuziasmează însă pe Cristian Tudor Popescu.

Reputatul jurnalist a analizat la Digi Sport ultimele rezultate care au pus capăt „secetei“ de medalii pentru delegaţia tricoloră la Rio de Janeiro.

CTP a ţinut să sublinieze, în primul rând, că succesul de la tenis nu e rodul unor investiţii făcute în sportul românesc. 

„După atâtea zile de frustări şi de tristeţe avem aceste medalii, una de aur şi una cel puţin de argint. Dicolo de bucuria, entuziasmul tuturor, treaba jurnalistului e să rămână lucid. Vreau să repet ce am mai spus că Horia şi Mergea nu sunt produsul politicilor sportive din ultimii 20 de ani din România. Aceşti băieţi s-au construit pe înşişi, au avut momente grele în carieră, când au căzut ca formă sportivă, în clasament, s-au descurcat singuri, şi au ajuns de la jocuri prin Herăstrău, ca Mergea, să ajungă la medalia olimpică. Sau Horia, abandonând jocul la simplu, a făcut ceva salutar. Contribuţia sistemului generat de voinţa politică din România, despre asta e vorba. Voinţa politică din sport nu a contribuit în niciun fel la această medalie“, a afirmat Cristian Tudor Popescu.

Impresionat de Ana Maria Brânză

Vorbind despre prima medalie olimpică de aur pentru echipa feminină de scrimă, jurnalistul s-a arătat impresionat de una dintre ultimele tuşe din finala cu China.

„Nu o să uit tuşa dată de Ana Maria Brânză prin săritură. Lovitura o avea din meciul cu SUA, acolo s-a accidentat la piciorul de atac şi a dus-o cu acea accidentare până în ultima tuşă a finalei. Cheia succesului a fost în meciul cu SUA, cu tuşa de aur, când câştigi un meci milimetric asta se proiectează în meciurile următoare. E formidabil când câştigi în condiţii de maximă dificultate şi, de aceea, fetele au fost nişte împărătese. Atmosfera mi se pare incredibilă, în lotul de spadă văd munca cuiva care a închegat, nu cunosc stafful, dar se simte o muncă, sunt nişte oameni care din pură dedicaţie, din dragoste pentru sport au construit acea atmosferă“, a continuat CTP.

Acesta a insistat că, în ciuda acestor medalii, sportul românesc e la pământ.

„Avem noroc pe undeva pe la spadă, pe la tenis, vedem dacă mai adunăm ceva. Avem norocul unor oameni care construiesc. Noi nu le-am dat nimic şi ei dau totul pentru România, faţă de nişte jucători foarte puternici.“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite