Meciul care ne dă fiori înainte de Euro 2024: ce au putut să facă atacanții ucraineni în ultima partidă din LaLiga

0
Publicat:

Ucrainenii s-au dezlănțuit în ultima etapă din LaLiga în partida Girona - Granada, încheiată 7-0. Artem Dovbyk este din nou golgheterul La Liga, după ce a înscris de trei ori, acesta având 24 de reușite în actuala stagiune, cu una peste Sorloth, de la Villarreal. Celălalt atacant ucrainean de la revelația campionatului Spaniei, Tsygankov, a punctat de două ori și a oferit o pasă decisivă.

Artem Dovbyk e golgheterul campionatului spaniol. Foto Facebook
Artem Dovbyk e golgheterul campionatului spaniol. Foto Facebook

Cei doi vor fi adversari pentru România la Euro 2024, pe 17 iunie, în meciul de deschidere a grupei E din care ele două naționale fac parte. Gazdele au deschis scorul abia după o jumătate de oră, când Eric Garcia a înscris cu o lovitură de cap, din centrarea lui Tsygankov. După numai trei minute Viktor Tsygankov a majorat avantajul Gironei, iar în minutul 44 Artem Dovbyk a făcut 3-0 din penalty.

Tsygankov a reușit dubla, în minutul 54, pentru ca oaspeţii să rămână în zece din minutul 61, odată cu eliminarea lui Facundo Pellistri. În minutul 75, Dovbyk a înscris din pasa lui Stuani, iar după trei minute rolurile s-au schimbat: Dovbyk a pasat şi Stuani a marcat pentru 6-0. În minutul 90, Dovbyk a înscris dintr-un nou penalty şi a stabilit scorul final: 7-0 pentru Girona, care termină sezonul pe locul 3, imediat după cei doi granzi, Real şi Barcelona, cu 81 de puncte.

La învingători, fostul dinamovist Aleix Garcia a fost, ca de obicei, integralist și căpitan. În clasamentul golgeterilor, ucraineanul Artem Dovbyk a trecut pe primul loc, cu 24 de goluri, faţă de Alexander Sorloth (Villarreal), cu 23. Pe locul 3 este Jude Bellingham, de la Real Madrid, cu 19 reușite.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite