Marius Vizer, dialog aprins cu preşedintele iranian: A pus mâna pe telefon şi l-a ameninţat pe Rouhani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, bihoreanul Marius Vizer (60 de ani), a fost implicat, la sfârşitul săptămânii trecute, într-o poveste ca-n filme!

Scandalul în care Saied Mollaei, speranţa Iranului la aurul olimpic la JO 2020, a fugit în Germania după Campionatele Mondiale din Tokyo continuă să facă valuri în presa internaţională.

„Adevărul“ a scris aici despre implicarea lui Marius Vizer în acest caz. Iar presa israeliană a furnizat acum noi detalii despre cele întâmplate, înainte ca Mollaei să fie luat de oamenii lui Vizer, dus la aeroportul din Tokyo şi pus în avionul spre Germania.

Pe scurt, în momentul în care a ajuns în semifinalele Campionatului Mondial, la categoria -81kg, Mollaei era presat să se retragă înaintea duelului cu adversarul său din Belgia. Asta deoarece, Iranul interzice ca sportivii săi să-şi înfrunte rivalii din Israel, stat pe care nu-l recunoaşte „în semn de solidaritate cu poporul palestinian“. Dacă Mollaei ar fi câştigat semifinala cu adversarul său belgian, el ar fi trebuit să-l înfrunte pe Sagi Muki în meciul pentru medalia de aur.

Ceea ce nu s-a mai întâmplat, fiindcă Mollaei, care îşi câştigase primele patru meciuri fără probleme, s-a duelat cu sportivul din Belgia, însă a pierdut categoric, scor 0-10.

Presa israeliană a scris că Mollaei a concurat în semifinale doar după o intervenţie în forţă a lui Marius Vizer. 

Aflând că iranienii încearcă să-l convingă pe sportiv să se retragă înaintea confruntării din semifinale, Vizer l-ar fi sunat direct pe preşedintele iranian, Hassan Rouhani!

„Dacă Mollaei nu va fi lăsat să-şi ducă parcursul până la capăt, vă asigur că Iranul nu va avea niciun sportiv la Jocurile Olimpice din 2020“, ar fi fost ameninţarea lui Vizer pentru Rouhani, potrivit israelnationalnews.com.

Se pare că, doar după acest dialog, Mollaei ar fi primit voie să concureze în semifinale, însă cu condiţia de a pierde pentru a nu ajunge, ulterior, faţă în faţă cu Sagi Muki din Israel!

Aceasta e o practică des întâlnită în cazul sportivilor iranieni după Revoluţia Islamică din 1979. Din acest motiv, foarte mulţi sportivi de mare valoare au pierdut şansa de a câştiga medalii şi titluri mondiale, fiind obligaţi să se retragă din competiţie sau, pur şi simplu, să piardă înaintea partidelor care i-ar fi adus în faţa unor rivali din Israel.

Pentru a evita, pe viitor, o astfel de situaţie penibilă, Mollaei s-a dus acum în Germania şi a anunţat că va concura sub steagul olimpic la JO 2020!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite