Mario Corso, legendă a lui Inter Milano, a murit la spital. „Pele l-ar fi vrut în naţionala Braziliei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mario Corso. Sursa foto: Internazionale Milano via Twitter
Mario Corso. Sursa foto: Internazionale Milano via Twitter

Weekendul care aduce înapoi pe stadioane meciurile din Seria a debutat cu o tragedie pentru fotbalul italian: Mario Corso, legendă a lui Inter Milano în era formidabilei echipe a lui Helenio Herrera, în anii '60, a murit la spital, la vârsta de 78 de ani.

„Mario Corso, eternul nostru campion, a încetat din viaţă. Cu piciorul său stâng a fermecat o lume întreagă într-o echipă care a marcat o eră“, au anunţat nerazzurii, sâmbătă, pe contul oficial de Twitter.

Mario Corso a jucat 16 sezoane în tricoul lui Inter Milano, din 1957 până în 1973, adunând 502 meciuri. A înscris 94 de goluri, câştigând de patru ori titlul în Serie A, două cupe europene şi două Cupe Intercontinentale. Corso şi-a încheiat cariera la Genoa, unde a evoluat pentru două sezoane.

„Mariolini“, aşa cum era poreclit fost extremă stângă, ar fi împlinit 79 de ani pe data de 27 august.

Potrivit Gazetei Sporturilor, brazilianul Pele îl admira enorm pe Mario Corso. „A fost preferatul meu, şi tatăl meu îl adora, Avea o tehnică superfină, juca pe contraatac, executa în propriul stil acele lovituri libere «folha seca». Era o plăcere să îl vezi jucând şi avea un stâng de aur. Mario e singurul fotbalist despre care Pele a mărturisit că l-ar fi vrut în naţionala Braziliei", a declarat Massimo Moratti, fostul preşedinteal lui Inter, potrivit sursei citate.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite