Marele transfer de la Manchester City la Barcelona: „Hagi este idolul meu”

0
Publicat:

Chiar dacă a câștigat Liga Campionilor cu Manchester City, Ilkay Gundogan a decis să părăsească echipa lui Pep Guardiola și să se transfere la FC Barcelona.

Ilkay Gundogan va juca la FC Barcelona. Foto Goal.com
Ilkay Gundogan va juca la FC Barcelona. Foto Goal.com

Mijlocașul german a semnat cu echipa catalană un contract pe doi ani cu opțiune pe încă unul, având o clauză de reziliere a contractului de 400 milioane euro.

Imediat după oficializarea transferului său la Barcelona, Gundogan a acordat un interviu special pentru spaniolii de la Sport.es în care a dezvăluit că urmărea meciurile lui Galatasaray și era un fan al lui Gică Hagi.

Era un eveniment de familie, ne adunam toți în sufragerie. Încă îmi amintesc finala din 2000 (n.r. finala Cupei UEFA, câștigată de Galata în fața lui Arsenal la lovituri de departajare) ca și cum ar fi fost săptămâna trecută. Am avut o copilărie plăcută. Gică Hagi a fost unul dintre jucătorii mei favoriți, a povestit Gundogan, născut în Germania din părinți turci.

Mijlocașul neamț a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști ai lui Guardiola la Manchester City.  Gundogan a preferat să schimbe campionatul si să meargă la FC Barcelona acolo unde va câștiga în jur de 9 milioane de euro anual.

Formația blaugrana l-a prezentat oficial pe jucător în cursul zilei de luni, 26 iunie, prin intermediul rețelelor de socializare. Acesta are o clauză specială, introdusă în contextul problemelor financiare ale clubului catalan. În cazul în care contractul nu va putea fi înregistrat până pe 11 august, când este programată prima etapă din noua ediție La Liga, mijlocașul german va avea dreptul de a-l rezilia unilateral.

„Bună tuturor. Sunt foarte fericit că am semnat cu Barca, încântat de această nouă călătorie și de faptul că m-am alăturat acestui club frumos. Ne vedem curând. Forca Barca!”, le-a transmis Gundogan fanilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite