Mândria României: The Guardian a inclus un fotbalist de la Farul pe lista celor mai talentaţi jucători din lume

0
Publicat:

Enes Sali, mijlocaşul echipei Farul, a fost inclus de cotidianul The Guardian pe lista celor mai talentaţi 60 de fotbalişti născuţi în anul 2006. Enes Sali, născut pe 23 februarie 2006, are parte de o prezentare elogioasă din partea ziarului britanic.

Gheorghe Hagi, manager Farul Constanța
Gheorghe Hagi, manager Farul Constanța

"Născut la Toronto, Enes Sali provine dintr-o familie româno-canadiană de origine turcă. Format la academia lui Gheorghe Hagi, Enes a petrecut, printre altele, pe la FC Barcelona, impresionând prin felul extraordinar cum controlează mingea şi prin abilităţile sale tehnice. Cu toate acestea, regulamentele FIFA au împiedicat clubul catalan să obţină semnătura sa, iar Sali s-a mutat în România împreună cu tatăl său, convins de felul cum Hagi vede viitorul băiatului. Asta a dat roade, Sali făcându-şi debutul la prima reprezentativă a României în noiembrie 2021, la vârsta de doar 15 ani, opt luni şi 22 de zile, el depăşindu-l pe Martin Odegaard pentru a deveni cel mai tânăr european care a jucat vreodată la o echipă naţională la nivel de seniori", scrie The Guardian.

Enes Sali
Enes Sali

"Deseori comparat cu Lionel Messi datorită stilului său, Sali este şi cel mai tânăr marcator din toate timpurile din campionatul României. FC Barcelona şi alţi giganţi europeni continuă să trimită în mod regulat scouteri pentru a-i monitoriza progresul", adaugă prestigioasa publicaţie.

Cei mai cunoscuţi jucători de pe lista alcătuită de The Guardian sunt mijlocaşul francez Warren Zaire-Emery, deja titular la Paris Saint-Germain, şi atacantul brazilian Endrick de la Palmeiras, care de anul viitor va juca la Real Madrid.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite