Lucian Băroiu, "executat"! Federaţia Română de Karate a rămas fără preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonio Espinos, preşedintele WKF, şi Lucian Băroiu
Antonio Espinos, preşedintele WKF, şi Lucian Băroiu

În urma unei şedinţe-fulger, Lucian Băroiu a fost destituit de la şefia FRK. Adunarea în sine a fost doar o "mascaradă", pentru că sforile erau trase de mult.

Federaţia Română de Karate a rămas fără cel care i-a condus destinele în ultimul an şi jumătate. Adunarea Generală Extraordinară a FRK a decis schimbarea lui Lucian Băroiu, prin adoptarea unei "moţiuni de neîncredre".

Mai mult a durat înscrierea mebrilor afiliaţi, aproape două ore, pentru că şedinţa a mers extrem de repede. Cei mai mulţi dintre oameni veniseră cu un singur scop, să-l dea afară pe Lucian Băroiu, ceea ce s-a şi întâmplat în urma unui vot deschis, deşi ar fi trebuit să se voteze secret. Federaţia va avea o conducere interimară, până la organizarea de noi alegeri, în octombrie, însă jocurile sunt făcute pentru revenirea lui Adrian Popescu Săcele, fostul preşedinte. 

De unde i se "trage"

De când a fost ales preşedinte al karateului românesc, Băroiu s-a bătut pentru reunirea tuturor federaţiilor într-una singură şi eliminarea competiţiilor-şuşă, în care se câştigă medalii "cu sacul", renumerate de la bugetul de stat. 

În acest moment, sunt 11 federaţii de karate, cu bugete separate de la MTS, deşi diferenţele de stiluri sunt minore! 

Băroiu şi-a atras multe antipatii pentru propunerile sale pertinente, iar colaboratorii săi cei mai apropiaţi au pus imediat la cale schimbarea sa, care s-a produs sâmbătă, 30 august.

Din păcate, va avea de sufeit şi imaginea karateului românesc pe plan internaţional, pentru că fostul preşedinte al FRK stabilise o conexiune importantă cu Antonio Espinos, preşedintele WKF.

Discursul de despărţire al lui Băroiu a durat mai puţin de două minute, răstimp în care fostul preşedinte a lansat un avertisment: "Parchetul şi instituţiile abilitate au fost înştiinţate şi au primit toate actele pentru ceea ce s-a întâmplat la FRK înainte de venirea mea!". 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite