Lovitură pe piața transmisiunilor TV: Marele show oriental se va vedea și în Europa

0
Publicat:

Canal+ a anunţat, marţi, că a achiziţionat drepturile de difuzare televizată a Campionatului Arabiei Saudite de fotbal, în care iubitorii sportului rege îi vor putea pe "Balonul de Aur" 2022, Karim Benzema, sau pe Cristiano Ronaldo, informează AFP.

Femeile din Arabia Saudită vor fi și ele pe stadioane pentru a savura spectacolul fotbalistic
Femeile din Arabia Saudită vor fi și ele pe stadioane pentru a savura spectacolul fotbalistic

Acordul este valabil "pentru următoarele două sezoane" pentru Hexagon şi Africa, se arată într-un comunicat al grupului. Sezonul 2023/2024 debutează pe 11 august, iar Canal+ va difuza două meciuri pe săptămână.

Arabia Saudită s-a lansat în forţă pe scena fotbalului mondial, atrăgând numeroase vedete în campionatul său, începând cu portughezul Cristiano Ronaldo, venit la Al-Nassr în ianuarie.

Primul mare nume care l-a urmat a fost fostul său coechipier de la Real Madrid, Karim Benzema. Liber de contract, "Balonul de Aur" 2022 a semnat pentru trei ani cu Al-Ittihad la începutul iunie. Atacantului francez i s-a alăturat compatriotul său N'Golo Kante. Mijlocaşul defensiv de 32 de ani s-a angajat cu Jeddah pentru trei ani.

Canal+ este filială a grupului Vivendi cu o cifră de afaceri în 2022 de 9,6 miliarde euro. Grupul Canal+ este prezent în peste 50 de ţări şi revendică 25,5 milioane de abonaţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite