Lotul olimpic al României pentru Soci prinde contur: Maria Marilena Mazilu s-a calificat la Jocurile Olimpice de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marilena Mazilu a terminat pe locul 19 proba de skeleton la Jocurile Olimpice din 2010
Marilena Mazilu a terminat pe locul 19 proba de skeleton la Jocurile Olimpice din 2010

Maria Marinela Mazilu s-a calificat la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci după ce a câştigat o etapă de Cupă a Europei la skeleton. Graţie acestui succes, românca a obţinut punctele necesare care îi dau dreptul să facă parte din lotul olimpic al României.

Maria Marinela Mazilu a câştigat pentru prima oară în cariera sa o etapă de Cupă a Europei la skeleton, care s-a desfăşurat joi după amiază la St. Moritz-Elvetia. Românca de 22 de ani a obţinut astfel un succes istoric atât pentru cariera ei, cât şi pentru lotul olimpic al României, care s-a mărit cu încă un sportiv. 

Românca a fost cronometrată cu timpul de un minut şi 11,99 secunde în prima manşă şi un minut şi 11,37 secunde în a doua manşă, asigurându-şi victoria cu numai o zecime de secundă în faţa Annei Fernstaedt din Germanoa.

Mazilu se alătură celorlalţi trei sportivi români care s-au calificat deja la Soci, patinatorul Zoltan Kelemen (care participă în aceste zile la Campionatele Europene de patinaj) şi boberii Nicolae Istrate şi Florin Crăciun.

Jocurile Olimpice de iarnă se vor desfăşura la Soci în perioada 7-23 februarie 2014.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite