Londra vrea să organizeze cele mai spectaculoase Jocuri Paralimpice din istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 29 august va debuta la Londra cea de-a 14-a ediţie a Jocurilor Paralimpice dedicată sportivilor cu dizabilităţi, competiţie prezentată de organizatori drept cea mai importantă din istorie. Peste 4200 de atleţi din cel puţin 165 de ţări vor lua startul la concursurile paralimpice.

  Comitetul Paralimpic Internaţional (IPC) a anunţat că toate biletele puse în vânzare pentru Jocurile Paralimpice au fost vândute (n.r. 2,2 milioane de bilete în total) şi că se aşteaptă ca întrecerile paralimpice să aibă o audienţă record de patru miliarde de telespectatori. China a înregistrat în 2008 un record la acea vreme privind organizarea Jocurilor Paralimpice, iar acum a venit rândul Londrei să doboare recordurile Chinei, scrie cotidianul francez LeMonde. „Este un boom extraordinat în jurul Jocurilor Paralimpice, toată lumea vorbeşte şi aşteaptă competiţia”, a spus preşedintele IPC, Philip Craven.

De menţionat că mişcarea paralimpică a luat naştere în anul 1960, când, la Roma, au avut loc primele Jocurile destinate sportivilor cu handicap.
29 august şi 9 septembrie, atleţii cu dizabilităţi vor uita de problemele locomotorii cu care se confruntă şi se vor concentra asupra performanţelor sportive. Chinezii sunt sportivii cu cele mai multe medalii câştigate la întrecerile paralimpice de acum patru ani, 211 medalii, dintre care 89 de aur.
Cel mai galonat sportiv paralimpic al momentului este sud-africanul Oscar Pistorius, care are ambele picioare amputate, în locul lor având două proteze de carbon. Pistorius a participat la Olimpiada sportivilor valizi şi a alergat la fel de repede cu atleţii fără probleme locomotorii.
Londra 2012 va mai consemna un lucru inedit, deoarece va avea sporturi dedicate sportivilor cu deficienţe intelectuale. Peste 200 de atleţi cu astfel de probleme se vor confrunta în trei sporturi: tenis de masă, nataţie şi atletism, mai scrie sursa citată.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite