Liga Campionilor: Metalist Harkov a fost descalificată din competiţiile UEFA 2013-2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Metalist Harkov este suspectată de trucare a meciurilor. FOTO: Eurosport
Metalist Harkov este suspectată de trucare a meciurilor. FOTO: Eurosport

Suspectat de implicarea în meciurile aranjate, clubul de fotbal ucrainean, Metalist Harkov, a fost descalificat din Liga Campionilor 2013-2014 de instanţa de apel a UEFA, a anunţat miercuri organizaţia europeană de fotbal.

Metalist urma să întâlnească echipa germană Schalke 04 în barajul pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor, meciurile fiind programate, iniţial, pe 21 şi 27 august. Clubul ucrainean poate face ape l la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

UEFA a precizat că cinci din membrii Comitetului executiv se vor întâlni de urgenţă  pentru „analizarea consecinţelor deciziei asupra competiţiei”.

Organizaţia europeană de fotbal a deschis o procedură disciplinară împotriva Metalist în urma suspiciunilor de aranjare a meciurilor de la începutul lunii august. Având în vedere urgenţa cazului, acesta a fost direct analizat de instanţa de apel.

Instanţa de apel a UEFA a analizat atent declaraţiile şi documentele prezentate de către inspectorul UEFA, luând următoarea decizie: FC Metalist Harkov este descalificată din competiţiile UEFA 2013-2014”, menţionează comunicatul emis, citat de „Le Monde”. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite