Liga aruncă Rapidul în afara Europei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de Disciplină a decis că jucătorii Varga şi Bălan nu au avut drept de joc cu Timişoara. Astfel, giuleştenii au pierdut cu 0-3 la „masa verde“ şi pot rata cupele europene. Timişoara e pe locul 2 în Liga 1, iar alianţa Becali-Borcea-Copos-Porumboiu e în mişcare. Patronul Stelei a anunţat că va duce cazul la TAS, iar Dragomir va fi înlocuit.

Giuleştenii au primit o lovitură puternică ieri din partea Comisiei de Disciplină, care a hotărât să dea câştig de cauză Timişoarei. Astfel, bănăţenii au câştigat la „masa verde" meciul pierdut pe teren în martie (scor 1-0). Practic, această hotărâre îi duce pe bănăţeni pe loc de Liga Campionilor, în timp ce giuleştenii sunt foarte aproape să piardă chiar şi Liga Europa, ajungând la şapte puncte de locul şase!

Această decizie i-a deranjat pe şefii de cluburi. Becali şi Porumboiu au anunţat imediat că sunt de partea Rapidului, iar procesul va fi dus la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Becali: „mergem la TAS"

„Este una dintre cele mai mari măgării din fotbalul românesc din ultimii 20 de ani! E păcat că se calcă pe cadavre când vine vorba de bani şi interese. Lucrurile nu rămân aşa, veţi vedea ce se întâmplă la TAS!", a tunat Becali. "Am vorbit şi cu Dinamo şi am zis că batem palma, orice s-ar întâmpla!", a mai spus stelistul. Şi Adrian Porumboiu intră în coaliţia anti-LPF: "Nu e o sancţiune corectă, nu cred că poate rezista până la capăt".

Becali spune că a rupt prietenia cu Mitică Dragomir şi cere înlocuirea lui de la LPF. "Să punem un om de onoare la Ligă! Nu mă mai interesează nici Liga Campionilor când văd aşa ceva. Ajunge unu' ca Mitică Dragomir să-şi bată joc de noi, să ne manipuleze, suntem nişte proşti, nişte dobitoci, nişte papagali!", a atacat stelistul.

Taban: „Aveam acceptul lui Vali Alexandru"

Preşedintele Rapidului, Ion Taban, a explicat în ce a constat apărarea giuleştenilor în faţa Comisiei de Disciplină. „L-am chemat ca martor la Comisie pe Vali Alexandru. El a fost de părere la vremea respectivă că Varga şi Bălan pot juca împotriva Timişoarei. Acum însă nu a mai recunoscut acest lucru", a spus Ion Taban.

Giuleştenii au anunţat că vor face recurs şi îşi vor căuta dreptatea chiar şi la TAS. Până atunci însă Tibi Bălan şi Dacian Varga sunt tot fără drept de joc la echipa pregătită de Ioan Andone.

"Au fost anulate şi vizele celor doi jucători. Am procedat corect. Le doresc celor de la Rapid să câştige la Lausanne."
Mitică Dragomir
preşedinte LPF

Şiman s-a temut să nu fie păcălit

Iancu a mai făcut o dezvăluire-şoc: Varga şi Bălan aveau semnate contractele cu Rapidul cu trei săptămâni înaintea expirării perioadei de transferuri, dar Şiman nu le-a înregistrat la LPF până când nu a primit banii de la Copos. Şi aşa s-a ajuns la scandal.

„Contractele sunt înregistrate la Rapid şi la Sportul cu trei săptămâni înaintea expirării perioadei de achiziţii. Estimez că domnul Şiman a aşteptat să vină banii, care nu au mai ajuns şi de aceea s-a prelungit oficializarea. Nimeni nu are încredere în Copos", a spus finanţatorul Marian Iancu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite