Leo Messi, trei goluri peste Cristiano Ronaldo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2011, Messi şi Cristiano Ronaldo au obţinut nişte cifre incredibile. Primul a punctat de 55 de ori, iar al doilea de 52 de ori. Cei doi sunt şi în fianal pentru trofeul Balonul de Aur FIFA.

Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo au rămas cei mai buni jucători ai planetei şi în acest an. Acest lucru este confirmat şi de cifrele senzaţionale pe care le dau cei doi. Astfel, ei au înscris, împreună, 107 goluri, cu trei mai mult decât în anul predecedent. Argentinianul a punctat de 55 de ori, în timp ce portughezul a înscris de 52 de ori. Dar Messi a jucat şase meciuri  mai mult decât Ronaldo (57 în total). Comparativ cu anul trecut, starul lui Real Madrid şi-a îmbunătăţit cifrele cu încă şase goluri (46 a avut în 2010), în timp ce vedeta Barcelonei a înregistrat cu trei goluri mai puţin.

Luptă pentru Balonul de Aur FIFA

Messi şi Cristiano Ronaldo se află în luptă directă pentru „Balonul de Aur FIFA", trofeu ce va fi acordat la 9 ianuarie, într-o gală la Zürich. Alături de cei doi, în finală a mai intrat şi Xavi. Până acum, argentinianul a pus de două ori mâna pe acest trofeu (2009 şi 2010), în timp ce portughezul s-a impus o singură dată (2008).

De asemenea, cei doi se află în luptă directă şi pentru „Gheata de Aur", trofeu care răsplăteşte cel mai bun marcator din campionat. Aici însă, Ronaldo stă mai bine decât Messi. Cu 20 de goluri marcate, el ocupă poziţia a doua, în spatele letonului Cekulajevs (46 de reuşite în campionatul estonian, dar cu sezonul încheiat), în timp ce argentinianul ocupă poziţia a patra, cu 17 goluri. Per total, portughezul a fost desemnat de două ori drept cel mai bun marcator din campionat (2007/2008 şi 2010/2011), în timp ce argentinianul, o singură dată (2009/2010).

Leo Messi e „Campionul campionilor"

Lionel Messi a primit deja un trofeu în acest sezon. Cotidianul „L'Equipe" l-a desemnat „Campionul campionilor 2011", el devansându-i în topul celor mai buni sportivi pe tenismanul sârb Novak Djokovici, numărul 1 mondial, şi pe campionul mondial la Formula 1, germanul Sebastian Vettel. Este pentru prima oară când starul argentinian a obţinut acest trofeu. În schimb, Ronaldo nu a fost inclus nici măcar în lista celor mai buni 10 sportivi.

Se pot întâlni chiar în ianuarie

Cei doi superfotbalişti s-ar putea afla faţă în faţă în chiar prima lună din noul an, atunci Barcelona şi Real Madrid se pot întâlni în sferturile de finală ale Cupei Spaniei. Pentru aceasta, cele două formaţii trebuie să treacă de Osasuna, respectiv Malaga. Prima întâlnire ar trebui să se joace la 18 ianuarie 2012, pe Santiago Bernabeu, pentru ca returul de pe Camp Nou să aibă loc la 25 ianuarie. De asemenea, pe 22 aprilie 2012 este programat returul din campionat. Mai mult, Barca şi Real Madrid s-ar putea duela şi în Ligă, ele fiind calificate în optimi.

107 goluri au marcat împreună Messi şi Cristiano Ronaldo în 2011. Anul trecut au reuşit să înscrie de 104 ori.

Neamţul Low, înlocuitor pentru Jose Mourinho

Zilele portughezului Jose Mourinho la Real Madrid par să se apropie de sfârşit, mai ales după ce acesta a afirmat recent că ar vrea să antreneze iar în Anglia. Din câte se pare, Florentino Perez a găsit deja înlocuitorul perfect pentru „The Special One" în persoana selecţionerului Germaniei, Joachim Low, conform cotidianului „Marca". El poate renunţa la naţionala Germaniei după Europeanul din 2012, chiar dacă mai are contract până în 2014.

Semnează Neymar cu Barcelona?

Presa spaniolă a scris că brazilianul Neymar va semna un contract pe patru sezoane cu Barcelona, cu opţiune de prelungire pe încă un an. Atacantul de 19 ani, care s-a aflat în negocieri şi cu Real Madrid, ar urma să primească un salariu de şapte milioane de euro pe an. Oficial, catalanii nu au confirmat mutarea. De curând, jucătorul a semnat cu Santos până în 2014, când are loc Cupa Mondială din Brazilia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite