Lazio îngrozește CFR Cluj în Conference League: Ce a pățit ultima echipă românească în fața romanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR Cluj e, din nou, în primăvara europeană, însă, foarte probabil, la fel ca precedenta performanță de acest gen, va părăsi competiția în primul tur elimintoriu de după faza grupelor.

Ciro Immobile a marcat trei goluri în poarta FCSB-ului. FOTO: Facebook
Ciro Immobile a marcat trei goluri în poarta FCSB-ului. FOTO: Facebook

Iar asta pentru că, la tragerea la sorți de luni de la Nyon, trupa pregătită de Dan Petrescu a avut mult ghinion. Campioana Superligii a dat de Lazio Roma, o echipă în mare formă. Vorbim, efectiv, despre cea mai dificilă adversară care le putea ieși în cale clujenilor! Această realitate e demonstrată de cifre. În primul rând, pe plan intern, trupa pregătită de Maurizio Sarri (63 de ani) e pe podium în Serie A. Și, în weekend, a câștigat derby-ul cu AS Roma, scor 1-0, trecând de echipa lui Jose Mourinho. Cu acest rezultat, Lazio, 27 de puncte în 13 etape, a rămas aproape de primele două clasate: Napoli (35 de puncte) și AC Milan (29 de puncte).

Maurizio Sarri, antrenor Lazio
Maurizio Sarri, antrenor Lazio

Au fost într-o grupă de Dosarele X

Faptul că Lazio a retrogradat în Conference League a implicat și o doză mare de ghinion. Pe scurt, echipa la care e legitimat Ștefan Radu (36 de ani) a fost în grupa F a Ligii Europa în care clasamentul final a arătat așa:

1. Feyenoord 8 puncte (golaveraj +4)

2. Midtjylland 8 puncte (golaveraj +4)

3. Lazio 8 puncte (golaveraj -2)

4. Sturm Graz 8 puncte (golaveraj -6)

Cum toate cele patru echipe au avut același număr de puncte, 8, departajarea s-a făcut în funcție de golaveraj. Doar că a existat egalitate și la acest capitol între Feyenoord și Midtjylland! Olandezii au terminat, totuși, pe locul 1 pentru că au avut mai multe goluri marcate (13) în comparație cu formație daneză (12).

Ștefan Radu, mai mult rezervă

Revenind la „dubla“ Lazio – CFR Cluj, prima manșă se va juca pe „Olimpico“, pe 16 februarie. Returul va fi pe stadionul „Dr Constantin Rădulescu“ pe 23 februarie. În acest sezon, Lazio a jucat până acum 19 meciuri oficiale în campionat și în Liga Europa. Bilanțul: 10 victorii, 5 remize, 4 înfrângeri. Cel mai bun marcator al echipei e Ciro Immobile (32 de ani) cu șase reușite în campionat și un gol în Liga Europa. Românul Ștefan Radu, aflat la Lazio din 2008, a jucat doar 67 în actuala stagiune: 14 minute în victoria cu Feyenoord (4-2) și 53 de minute în înfrângerea cu Midtjylland (1-5).

Nicolae Dică a fost pe banca FCSB-ului în confruntările cu Lazio.
Nicolae Dică a fost pe banca FCSB-ului în confruntările cu Lazio.

Romanii au spulberat FCSB

Ultima dată când Lazio a dat de o echipă românească în fazele eliminatorii din cupele europene a fost în sezonul 2017-2018 al Ligii Europa. Atunci, romanii au pierdut turul cu FCSB, la București, scor 0-1. În returul de pe „Olimpico“ însă, Lazio a spulberat trupa pregătită atunci de Nicolae Dică, scor 5-1. Ciro Immobile a marcat de trei ori, iar brazilianul Felipe Anderson (29 de ani) a înscris o dată și a oferit două pase de gol. Ambii fotbaliști sunt și acum în lotul pregătit de Maurizio Sarri.

În afară de dubla cu FCSB, Lazio a fost în grupă cu CFR Cluj, în sezonul 2019-2020 al Ligii Europa. În Gruia, campioana României s-a impus cu 2-1 (Deac 41, Omrani 45 / Bastos 25). Apoi, în confruntarea din Italia s-au impus romanii, scor 1-0 (Correa 24). Când s-a încheiat însă grupa E, Celtic (13 puncte) și CFR Cluj (12 puncte), primele două clasate, au avansat în 16-imi, în timp ce Lazio (6 puncte) și Rennes (4 puncte) au părăsit competiția.

Conference League, play-off-ul optimilor

Qarabag - Gent

Trabzonspor – Basel

Lazio – CFR Cluj

Bodø/Glimt – Lech Poznan

Sporting Braga – Fiorentina

AEK Larnaca – Dnipro

Șerif Tiraspol – Partizan Belgrad

Ludogoreț – Anderlecht

Meciurile se vor juca pe 16 (tur) și 23 februarie (retur).

İstanbul Başakşehir, West Ham, Villarreal, Nice, AZ Alkmaar, Djurgårdens, Sivasspor și Slovan Bratislava s-au calificat direct în optimile Conference League, câștigând grupele din care au făcut parte.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite