Lacina Traore: „Nu l-am văzut pe Culio!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ivorianul a explicat pentru „Adevărul“ de ce a preferat să tragă la faza din minutul 31 în loc să-i paseze mijlocaşului argentinian, aflat într-o situaţie ideală de a marca la scorul de 0-0. Lacina Traore (20 de ani) a fost lipsit de noroc miercuri seară pe „Olimpico“. Deşi ivorianul a trimis de două ori mingea în bară (minutele 31 şi 52), el a fost lăudat la final.

„Adevărul": Lacina, puteai fi erou la Roma dacă marcai la una dintre cele două faze. Ce-ai simţit în acele momente?

Lacina Traore: Ştiu, dar ce a fost, a fost! Ce mai pot să fac acum? La prima ocazie, când am dat în bară, nici nu l-am văzut pe Culio că este liber, că ­i-aş fi pasat. Am driblat şi când am ridicat capul din pământ am văzut doar poarta! Nu sunt individualist. Chiar în etapa trecută i-am dat pasă decisivă lui Culio, dar, din păcate, nici atunci nu a ieşit gol.

Ţi-a reproşat cineva din echipă sau din conducere ceva la pauză sau la final?

Ah, nu! Toţi colegii m-au încurajat. Nici antrenorul nu m-a certat. Ne-a zis la pauză că trebuie să jucăm la fel de determinaţi, pentru că sigur vom marca. S-a întâmplat cum ne-a zis, dar n-a fost suficient!

Preşedintele Mureşan şi patronul Paszkany te-au lăudat după joc şi au spus că vei pleca de la CFR pentru minimun 5 milioane de euro. E mult, e puţin?

Când sau dacă va fi să plec sper să fie o sumă cât mai mare. Una care să-i mulţumească pe şefi pentru că m-au luat din Coasta de Fildeş, m-au adus la Cluj, mi-au dat şansa să joc în Europa şi m-au scos din anonimat. Până atunci, mai am însă multe de învăţat, sunt conştient că sunt tânăr şi nu am experienţă, dar trag tare.

Te-a surprins Roma cu ceva?

Nu, au jucat exact cum ne-a spus antrenorul că o vor face. Singura problemă a fost că am avut mare ghinion. Sper să răzbunăm ocaziile astea în meciul cu Braşovul... Bine şi în partida următoare din Ligă, cu Bayern, dar acolo va fi şi mai greu.

E mai bună Bayern decât AS Roma?

Da, eu aşa cred. Au numai vedete în lot. Va fi greu să scoatem un rezultat bun, dar sper să facem măcar un egal.

" M-am supărat pe Traore că nu mi-a pasat, a fost egoist. Nu pot să reproduc acum ce i-am zis după meci. Vrem să trecem de faza grupelor, dar va fi foarte greu."
Juan Culio mijlocaş CFR Cluj

"Le-am zis băieţilor că dacă fac precum Traore la Roma s-a dus salariul lor pe 3-4 luni."
Victor Piţurcă antrenor Univ. Craiova

Mureşan: „Pe Traore vrem minimum 5 milioane de euro"

Preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, precum şi fotbaliştii clujeni, cu excepţia lui Culio, i-au luat apărarea lui Traore la finalul partidei de la Roma. „Traore este cel mai bun jucător al nostru şi nimeni nu i-a reproşat nimic după meci. Mai ales că a făcut un meci foarte bun. E tânăr, o să capete din ce în ce mai multă experienţă şi va fi bătaie pe el. Când va veni vremea, îl vom vinde cu minimum cinci milioane de euro", a conchis bossul din Gruia.

Cîrţu: „Greşelile te costă, când joci cu o echipă mare"

Sorin Cîrţu era ieri încă afectat de înfrângerea de la Roma. „Sunt mulţumit de felul în care s-a mişcat echipa. Contează că am făcut un meci frumos pe care la fel de bine îl puteam câştiga sau termina la egalitate", a spus Cârţu. Chestionat în privinţa ratărilor lui Traore, ­„Sorinaccio" a replicat: „Ratări ca ale lui Traore sunt inerente la fotbal. Problema este că atunci când faci astfel de erori împotriva unei echipe mari, te taxează automat". (Robert Gal-Pal)

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite