„Kiricocho“, blestemul strigat de Chiellini înaintea penalty-ului decisiv ratat de Saka! Ce semnificaţie are cuvântul VIDEO

0
0
Chiellini

Victoria Italiei în finala cu Anglia, după executarea loviturilor de departajare, continuă să creeze polemici în rândul iubitorilor fotbalului.

Una dintre ele a fost cea legată de expresia folosită de  Giorgio Chiellini exact în momentul în care Saka a executat ultima lovitura de la 11 metri din seria celor cinci, şut parat de Donnarumma, care a consfinţit triumful Squadrei Azzura la Euro 2020.

Conforma presei internaţionale, căpitanul italienilor ar fi rostit cuvântul ”Kiricocho” ("zbărcă" în limba română), care, conform superstiţiilor, ar aduce ghinion celui împotriva căruia este adresat.

Originea cuvântului vine de la numele unui suporter al celor de la Estudiantes, pe vremea când gruparea argentiniană era antrenată de Carlos Bilardo, un tehnician obsedat de superstiţii. Conform legendei, în anul 1982, de fiecare dată când Kiricocho era prezent la antrenamentul echpei favorite, unul dintre jucători se accidenta. DIn acest motiv, Biilardo a decis ca fanul respectiv să meargă să asiste la toate meciurile rivaleior. Se pare că tactica a dat rezultate, Estudiantes reuşind în anul respectiv să câştige campionatul. 

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri