UEFA a ales echipa ideală de la EURO 2020. Doar 5 naţiuni sunt reprezentate

0
0
Lukaku

Cele două naţionale care şi-au disputat finala din acest an, Italia şi Anglia, dau împreună 8 jucători în formaţia ideală a turneului final.

Italienii sunt reprezentaţi de portarul Gianluigi Donnarumma, ales şi cel mai bun jucător al turneului, de fundaşii Spinazzola şi Bonucci, de mijlocaşul Jorginho şi de atacantul Chiesa, în timp ce Anglia are doi apărători Maguire şi Walker, şi pe atacantul Raheem Sterling. Ceilalţi trei jucători ai echipei ideale provin de la Danemarca, Spania şi Belgia.

Echipa ideală, în viziunea UEFA, este: 

Portar: Gianluigi Donnarumma (Italia)

Fundaşi:  Kyle Walker (Anglia), Leonardo Bonucci (Italia), Harry Maguire (Anglia), Leonardo Spinazzola (Italia)

Mijlocaşi:  Pierre-Emile Højbjerg (Danemarca), Jorginho (Italia), Pedri (Spania)

Atacanţi: Federico Chiesa (Italia), Romelu Lukaku (Belgia - foto), Raheem Sterling (Anglia)

Echipa Euro-2020 a fost desemnată de un grup de observatori tehnici, din care face parte şi Cosmin Contra, alături de Packie Bonner, Esteban Cambiasso, Fabio Capello, Corinne Diacre, Jean-François Domergue, Dušan Fitzel, Steffen Freund, Frans Hoek, Aitor Karanka, Robbie Keane, Ginés Meléndez, David Moyes, Mixu Paatelainen, Peter Rudbæk, Willi Ruttensteiner.

Naţionala Italiei este noua campioană europeană, după ce a învins echipa Angliei cu scorul de 3-2 la loviturile de departajare, duminică seara, pe Stadionul Wembley din Londra, în finala EURO 2020, în care scorul a fost egal, 1-1 (0-1, 1-1), la finalul celor 120 de minute.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri