Kenya, în stare de șoc: poliţia a reţinut trei persoane după moartea maratonistului Kelvin Kiptum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia a confirmat miercuri arestarea a trei dintre cei patru bărbaţi care au vizitat casa atletului kenyan Kelvin Kiptum, deţinătorul recordului mondial la maraton, cu patru zile înainte ca acesta să moară, duminică, într-un accident de circulaţie în Kenya.

Kelvin Kiptum s-a stins la doar 24 de ani
Kelvin Kiptum s-a stins la doar 24 de ani

Cei trei au fost reţinuţi la secţia de poliţie din oraşul Kaptagat din regiunea Elgeyo Marakwet, de unde era sportivul, iar ulterior au fost transferaţi în oraşul Iten, la circa cincizeci de kilometri distanţă, pentru a fi audiaţi.

Poliţiştii îi vor chestiona pe aceşti indivizi, ale căror identităţi nu au fost furnizate, pentru a stabili natura vizitei lor, după ce tatăl lui Kiptum, Samson Cheruiyot, a tras un semnal de alarmă la câteva ore după moartea sa tragică, a indicat presa locală.

Tatăl lui Kiptum a cerut luni guvernului kenyan să investigheze circumstanţele morţii fiului său.

''Au fost nişte oameni care au sosit acum câteva zile în căutarea lui Kiptum, dar au refuzat să se identifice. I-am rugat să-mi arate nişte acte de identitate, dar au ales să plece. Kiptum a fost singurul meu fiu. M-a părăsit pe mine, pe mama lui şi pe copiii lui. (...) Sunt profund întristat'', a spus Cheruiyot, în declaraţiile pentru presa locală.

Deşi data înmormântării sportivului nu a fost anunţată oficial, surse din comitetul de înmormântare au spus postului britanic BBC că aceasta va avea loc pe 24 februarie.

Sportivul în vârstă de 24 de ani a murit împreună cu antrenorul său, rwandezul Gervais Hakizimana, într-un accident de circulaţie survenit duminică seara pe drumul care leagă Eldoret de Kaptagat (vest), într-un autoturism pe care îl conducea însuşi Kiptum.

Federaţia de Atletism din Kenya (Athletics Kenya) a anunţat miercuri că a anulat probele pentru Jocurile Panafricane care erau programate pentru weekendul viitor, în onoarea deţinătorului recordului mondial de maraton.

Accidentul a declanşat un val de condoleanţe în Kenya şi în toată lumea, Kiptum fiind destinat să marcheze o nouă eră în atletism datorită tinereţii lui şi pentru că era principalul candidat de a alerga clasica distanţă de 42,195 km sub două ore.

Kelvin Kiptum a făcut senzaţie în lumea sportului anul trecut, când a reuşit să doboare recordul mondial în doar a treia sa cursă de maraton, în octombrie, la Chicago (2h00min35 sec), îmbunătăţind cu 35 de secunde performanţa compatriotului său Eliud Kipchoge.

Kiptum anunţase că va încerca să devină primul alergător care reuşeşte să coboare sub bariera simbolică de două ore, pe 14 aprilie la Rotterdam (Olanda).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite