Kelvin Kiptum, pierdere uriașă pentru Nike: cu cât se vând încălțările cu care a făcut record mondial FOTO

0
Publicat:

Decesul lui Kelvin Kiptum e o pierdere uriașă pentru lumea sportului, dar și pentru sponsorul său tehnic, Nike.

Kelvin Kiptum a murit la doar 24 de ani
Kelvin Kiptum a murit la doar 24 de ani

Firma americană spera să dea o lovitură de imagine cu ocazia maratonului olimpic de la Paris, în vară. Acolo, urma să asistăm, în premieră, la o cursă la care ar fi participat atât Kelvin Kiptum, cât și compatriotul său, Eliud Kipchoge (39 de ani), considerat de mulți drept cel mai bun maratonist din istoria omenirii. Ambii au fost sponsorizați de Nike din momentul în care și-au început ascensiunea în lumea atletismului.

Având în vedere traseul dificil de la Paris, erau șanse minime ca cei doi sportivi din Kenya să spargă bariera de 2 ore. Totuși, Nike miza pe o cursă ultramediatizată care ar fi fost o reușită din punct de vedere al marketingului.

Ca să înțelegem ce înseamnă acest lucru, e nevoie de o precizare. Când a stabilit recordul mondial, în cadrul Maratonului Chicago 2023, Kelvin Kiptum a purtat niște încălțări Nike. Mai precis, modelul Alphafly 3.

Nike Alphafly 3
Nike Alphafly 3

La ora actuală, pe site-ul oficial Nike acest model apare ca fiind „sold-out“, urmând să revină în stoc abia din aprilie. Pantofii Alphafly 3 s-au dat ca pâinea caldă, deși o pereche a costat 300 de dolari!

Totuși, nu înseamnă că orice muritor de rând care va alerga cu acest model va „zbura“ precum legendarii Kiptum și Kipchoge. În spatele rezultatelor celor doi a stat un volum titanic de muncă. Plus un cod genetic de invidiat. Și, într-adevăr, aceste calități au fost valorificate la maxim de încălțările de ultima generație care favorizează timpii-record la care asistăm, periodic, în diferite probe.

2 minute

și 51 de secunde e ritmul mediu cu care Kelvin Kiptum a parcurs fiecare kilometru în timpul maratonului de la Chicago.

Timpii realizați de Kelvin Kiptum în proba de maraton

*2023 (Chicago): 2 ore și 35 de secunde*

*2023 (Londra): 2 ore, 1 minut și 25 de secunde

*2022 (Valencia): 2 ore, 1 minut și 53 de secunde

*record mondial la ora actuală

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite