Karim Benzema, cerință ciudată pentru Al Ittihad și răspunsul pe măsură al arabilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul francez Karim Benzema, care se simte sub ”presiune” la Al-Ittihad, a cerut clubului saudit o despărţire temporară. Arabii au reacționat imediat și i-au propus un împrumut la un alt club, dar tot din Saudi Pro League, transmite AFP.

Karim Benzema visează să ajungă din nou în Europa. Foto Getty images
Karim Benzema visează să ajungă din nou în Europa. Foto Getty images

Asta pentru că Arabia Saudită vrea să strângă cât mai multe vedete în campionat, necontând neapărat echipele la care joacă. De altfel, salariile starurilor de la cele cele patru cluburi cumpărate de bogatul Saudi Sovereign Fund sunt platite de fondul care le administrează, nu de fiecare grupare în parte. Astfel că arabii au vrut să-l paseze la o echipă rivală, numai ca Benzema să rămână în Golf. Francezul a refuzat propunerea și încearcă să-și rezilieze contractul.

Karim Benzema a motivat că ”se simte incapabil să dea ce are mai bun la Al Ittihad din cauza presiunii”, conform unei surse din cadrul clubului arab. Contactat de AFP, anturajul atacantului francez nu a dorit să confirme aceste informaţii. Recent, media internaţională a evocat dorinţa lui Benzema de a reveni la Olympique Lyon, cu care a câştigat patru titluri în Ligue 1, între anii 2004 și 2009.

E exclus din lotul arabilor

Karim Benzema, aflat în relaţii proaste de câteva săptămâni cu gruparea Al Ittihad, s-a întors la Jeddah joi seara, cu 17 zile întârziere. Atacantul francez a fost îndepărtat din lotul echipei saudite. În acest sezon, Karim Benzema a marcat 9 goluri şi a oferit 5 pase decisive, cu mult în urma portughezului Cristiano Ronaldo, care are 20 de goluri şi 9 pase decisive cu Al-Nassr.

Al Ittihad, locul 7 în Saudi Pro League după trei înfrângeri consecutive, este echipa care a primit cele mai multe goluri şi care a marcat cele mai puţine goluri dintre cele patru echipe cumpărate de bogatul Saudi Sovereign Fund (PIF). Campionatul Arabiei Saudite se va relua pe 7 februarie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite