Jucăm sau nu cu Kosovo pentru EURO 2024? România nu recunoaște existența statului. Riscăm sancțiuni uriașe

0
Publicat:

Echipa națională a României a picat în grupa premilinară pentru EURO 2024 cu Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra. Însă cum statul român nu a recunoscut existența statului Kosovo, nu se știe încă dacă elevii lui Edi Iordănescu vor susține cele două partide contra țării care și-a declarat independența față de Serbia.

Edi Iordănescu și ”tricolorii” abordează o nouă campanie de calificare la EURO. Foto Sport Pictures
Edi Iordănescu și ”tricolorii” abordează o nouă campanie de calificare la EURO. Foto Sport Pictures

Pentru a lămuri situația cât mai rapid, președintele FRF Răzvan Burleanu a înaintat o solicitare Guvernului României, urmând ca răspunsul să vină după consultarea cu Ministerul Afacerilor Externe. „Tricolorii” ar putea fi nevoiți să nu se prezinte, caz care ar atrage sancțiuni uriașe din partea UEFA, sau ar putea disputa meciul de pe teren propriu în altă țară decât România.

Președintele forului, Răzvan Burleanu, a anunțat că a cerut lămuriri și și-a manifestat încrederea că, totuși, situația va găsi rezolvare. „În contextul situației geopolitice, FRF a inițiat un dialog cu Guvernul României pentru a vedea în ce condiții putem să organizăm meciurile cu Kosovo, atât cel de acasă, cât și cel din deplasare.

Pentru CFR nu au fost probleme

Până când nu avem un răspuns oficial din partea Guvenului, o să vă rog să îmi permiteți să nu vorbesc mai mult despre acest subiect. Trebuie doar să așteptăm ca în zilele următoare Guvernul României, prin Ministerul Afacerilor Externe, să clarifice această solicitare care a plecat din partea noastră.

Ce pot să vă spun este că sunt încrezător că acest meci se va juca pe teren propriu. Nu suntem singura țară care am fi într-o asemenea situație, mă refer la Spania, Cipru sau Grecia, care au organizat meciuri pe teren propriu.

Mai mult decât atât, CFR Cluj a jucat în grupele Conference League la Priștina, iar pe 3 noiembrie va juca acasă cu Ballkani, din Kosovo”, a declarat Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Kosovo, oficial Republica Kosovo, este un stat parțial recunoscut și teritoriu disputat, situat în Peninsula Balcanică, în sud-estul Europei, care și-a autodeclarat independența față de Serbia în februarie 2008. Este recunoscut ca stat suveran de către 97 state membre ONU, dar nu și de România.

România va debuta în preliminariile EURO 2024 anul viitor, în martie, cu o ”dublă” contra Andorei și Belarusului.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite