Jocurile Europene: România e mai slabă ca San Marino, Moldova sau Lituania. Clasamentul pe medalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Jurcă a terminat pe locul 9 la individual compus FOTO Getty Images
Laura Jurcă a terminat pe locul 9 la individual compus FOTO Getty Images

România a tirmis o delegaţie de 147 de sportivi şi 70 de antrenori la Baku, dar rezultatele sunt mai mult decât modeste.

Cu excepţia argintului de la kaiac dublu, România nu mai are nicio medalie la Jocurile Europe de la Baku. Suntem pe locul 29, sub San Marino sau Moldova.  

Aşa cum era de aşteptat, Rusia domină clasamentul pe medalii, iar pe locul doi vine ţara gazdă, Azerbaijanul. O posibilă explicaţie e că ţări ca Germania, Marea Britanie sau Franţa nu au trimis sportivii de top la toate disciplinele. 

Revenind la România, sportivii noştri nu preau s-au apropiat de podium, în afara locului doi obţinut de Roxana Borha şi ELena Meroniac la proba de kaiac dublu pe 500 de metri. 

Se mai aşteptau medalii de la campionii mondiali Mihalachi şi Dumitrescu, la canoe dublu, dar ei au ocupat ultimul loc - 9 - în finală, iar  campionul olimpic Alin Moldoveanu nu a prins finala  la puşcă aer comprimat 10 metri

O zi mai bună pentru noi ar putea fi sâmbătă, când gimnaştii intră în finalele pe aparate. Marius Berbecar s-a calificat cu a treia notă în concursul de paralele, Silvia Zarzu cu a doua notă la sol, iar Andreea Iridon trage speranţe că poate urca pe podium la bârnă (în calificări a obţinut a patra notă). Speranţe pentru România mai sunt la scrimă (echipa de sabie a băieţilor şi cea de spadă a fetelor) şi la judo, în concursurile care au loc săptămâna viitoare. 

Clasamentul pe medalii

Naţiune           Aur argint bronz
1.Rusia              22 10 9
2. Azerbaijan     12 5 12
3. Ungaria           7 1 5
4. Belarus           6 3 11
5. Germania        5 6 7
6. Turcia              5 3 12
7. Serbia             5 3 0
8. Marea Britanie 4 1 9
............................................
29. România  0 1 0

Printre echipele care mai sunt în faţa noastră: Lituania, Georgia, Bulgaria, Moldova, San Marino!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite