Jo Jo Dan va boxa cu centura pe masă  în bârlogul adversarului. Trebuie să învingă clar pentru a fi declarat campion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Fetecău, de la Radio România, alături de Jo Jo Dan
Adrian Fetecău, de la Radio România, alături de Jo Jo Dan

Ion Ionuţ, cunoscut în ring ca Jo Jo Dan, va boxa pe 28 martie, la Sheffield, pentru titlul mondial IBF la categoria uşoară.

Pugilistul român, rezident de zece ani în Canada, la Montreal, s-a aflat pentru câteva zile la Bucureşti, unde şi-a vizitat familia, prilej cu care a vorbit şi despre lupta cu britanicul Kell Brook, deţinătorul centurii mondiale. 

"E cel mai important meci al carierei mele. Sînt conştient că de el depinde totul. Nu mi-a fost teamă să accept să lupt la el acasă. Vreau să fiu campion mondial şi e clar că va trebui să cîştig detaşat pentru a fi dat învingător", a declarat Ionuţ, care are 33 de ani, cu cinci ani mai mult decât adversarul său. JoJo Dan are 36 de meciuri la profesionism, dintre care a pierdut doar două,ambele  contra turcului Selcuk Aydin, cînd a boxat pentru titlul WBC Silver la mijlocie. În meciul doi a stat în ring contra turcului chiar dacă avea maxilarul fracturat din runda a doua.

"Îi mulţumesc lui Dumnezeu, maxilarul s-a sudat bine. Am fost optimist tot timpul şi, iată, am revenit! M-am gîndit tot timpul la meciul lui Arthur Abraham, care a boxat la fel, cu maxilarul rupt, cîteva reprize, a stat apoi o perioadă, şi-a revenit, a boxat şi în Super Six şi asta m-a motivat şi pe mine", a mai spus Ionuţ. Brook are 33 de victorii la profesionişti şi nicio înfrângere, dar din 2014, de când a devenit campion, n-a mai putut boxa, deoarece a fost atacat de un necunoscut pe o plajă din Tenerife, care l-a rănit grav.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite