JO 2020 Tokyo: Ghinioniştii României! 27 de tricolori vor rata festivitatea de deschidere de vineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Maria Popescu
Ana Maria Popescu

Lumea sportului „fierbe“, în aşteptarea Jocurilor Olimpice. Ca de obicei, fotbalul „fură“ startul şi astăzi sunt programate primele partide, la turneul feminin. Joi, vor intra şi băieţii pe gazon, dar cel mai aşteptat moment e cel de vineri.

Pentru că atunci, de la ora 20.00, ora locală (ora 14.00, ora României), e programată festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Care va fi transmisă de TVR şi de Eurosport.

Chiar şi în ciuda restricţiilor pandemice, evenimentul va fi unul grandios, care va dura peste 3 ore. Delegaţia României include 101 sportivi, care vor concura în 17 probe. Nu toţi cei care au ajuns la Tokyo vor fi prezenţi şi la festivitatea de deschidere. Pentru că, aşa cum a notat Maria Ursescu, trimisul „Gazetei Sporturilor“ la Tokyo, participarea la eveniment înseamnă să pierzi 5-6 ore cu totul. Participanţii sunt obligaţi să pornească spre Stadionul Olimpic din Tokyo, care va găzdui festivitatea de deschidere, în jurul orei 17.00. Cel mai târziu, sportivii trebuie să fie la stadion, la ora 18.15. Apoi, după terminarea festivităţii, urmează drumul de întoarcere la Satul Olimpic. Care se anunţă unul infernal din cauza aglomeraţiei.

Florin Mişcă, şeful de misiune al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a dezvăluit pentru reporterul „Gazetei Sporturilor“ că tocmai din cauza duratei sale, festivitatea de deschidere va fi ratată de sportivii români care vor concura a doua zi, la data de 24 iulie. Potrivit sursei citate, următorii tricolori vor rămâne la Satul Olimpic, pentru a se odihni:

*Ana Maria Popescu, Iulian Teodosiu (scrimă)

*Laura Ilie (tir)

*Ionela Lehaci, Gianina Beleagă, Adriana Ailincăi, Iuliana Buhuş, Marius Cozmiuc, Ciprian Tănasă, Mădălina Hegheş, Roxana  Anghel, Elena Logofătu, Cristina Popescu, Mihăiţă  Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan  Berariu, Cosmin Pascari (canotaj)

*Claudia Nechita (box)

*Eliza Samara, Daniela Dodean, Bernadette Szocs, Ovidiu Ionescu (tenis de masă)

*Eduard Grosu (ciclism)

*Ancuţa Stoenescu, Gabriela Mărginean, Sonia Ursu, Claudia Cuic (baschet 3x3) 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite