Djokovici le dă româncelor o lecţie de patriotism: Ce a spus despre participarea la JO 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici

În timp ce fetele noastre, în frunte cu Cîrstea, Ţig, Begu şi Ana Bogdan, s-au dat lovite ca să nu meargă la Tokyo, Nole nici n-a stat pe gânduri, când i s-a oferit această şansă. În Japonia, sârbul va bifa a patra apariţie la sărbătoarea sportului mondial.

Novak Djokovici (1 ATP) e ca vinul! Cu cât înaintează în vârstă cu atât devine mai bun. Iar asta într-un moment în care principalii săi rivali, Rafael Nadal (3 ATP, 35 de ani) şi Roger Federer (9 ATP, 39 de ani) dau semne vizibile de slăbiciune.

De altfel, dintre cei trei jucători uriaşi, care au dominat tenisul masculin în ultimii ani, doar Nole a acceptat să-şi reprezinte ţara, la JO 2020 (23 iulie - 8 august). Şi atenţie: asta într-un sezon în care sârbul a jucat la foc automat, având 37 de partide (34 de victorii, 3 înfrângeri) până în acest moment. Djokovici nu doar că nu s-a plâns de oboseala acumulată sau de dificultăţile aferente unei călătorii lungi în Japonia, unde restricţiile sanitare sunt de-a dreptul draconice, dar chiar s-a arătat încântat că are şansa câştigării aurului olimpic, la Tokyo.

„Sunt foarte încrezător că pot câştiga, la Tokyo, iar asta datorită victoriilor mele din acest sezon. Să câştig o medalie e obiectivul meu şi nu e niciun secret că mă voi lupta pentru cea de aur. După Tokyo, mă voi concentra sută la sută pe US Open. În viitor, oamenii nu-şi vor mai aminti în ce condiţii s-au desfăşurat Jocurile Olimpice, dacă au fost sau nu oameni în tribune. Vor reţine doar cine a câştigat medaliile. Nu există niciun alt sentiment care să se compare cu acela de a-ţi reprezenta ţara la Jocurile Olimpice. În final, totul ţine de patriotism şi de sentimentul pe care-l am faţă de ţara mea“, a spus Nole pe aeroport, înainte de a pleca spre Japonia.

La ultima sa participare la sărbătoarea sportului mondial, la Rio de Janeiro, Novak a suferit o înfrângere-şoc, în primul tur: 6-7, 6-7 cu argentinianul Juan Martin del Potro. Acesta a avansat apoi până în finală, unde a fost învins de britanicul Andy Murray. 

Dintre cei trei giganţi ai circuitului ATP, Djokovici e singurul din palmaresul căruia lipseşte aurul olimpic! Federer a luat locul 1, în proba de dublu, la JO 2008, având şi un argint, la simplu, la JO 2012. Nadal stă şi mai bine: are două medalii de aur, câştigând proba de simplu în 2008 şi pe cea de dublu, în 2016.

Djokovici, la Jocurile Olimpice

Ediţie Probă Rezultat

2008 Simplu Locul 3

2008 Dublu Turul II

2012 Simplu Locul 4

2012 Dublu Turul II

2016 Simplu Turul I

2016 Dublu Turul III

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite