Jaqueline Cristian, rezultat uriaş, la Doha: A scos o adversară de Top 20 şi a salvat o zi neagră pentru românce

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jaqueline Cristian
Jaqueline Cristian

Ajunsă pe tabloul principal din postura de lucky-loser, după retragerea cehoaicei Marketa Vondrousova, sportiva de 23 de ani a profitat din plin de şansa ivită, în Qatar.

România a avut patru jucătoare pe tabloul principal, la Doha, şi, din păcate, trei dintre ele îşi fac deja bagajele pentru drumul de întoarcere spre casă.

Singurele care au reuşit să treacă, în turul II, au fost Sorana Cîrstea şi Jaqueline Cristian. Ultima a şi fost jucătoarea de la care au fost cele mai mici aşteptări. Pentru că a ajuns pe tabloul principal doar datorită norocului, după cum „Adevărul“ a explicat aici.

Spre lauda ei, Jaqueline nu s-a mulţumit cu cecul pe care l-a primit pentru prezenţa în turul I şi, în ciuda faptului că a întâlnit-o pe Elena Rybakina (20 WTA), a făcut un meci mare. După o oră şi 23 de minute, tabela a arătat 6-4, 6-3 pentru jucătoarea din România, care şi-a asigurat şi un cec în valoare de 15.080 de dolari.

Mai mult, datorită trecerii în turul II, Jaqueline Cristian a înregistrat şi un salt de şapte locuri în ierarhia virtuală, actualizată în timp real, ajugând pe 64 WTA. 

În runda următoarea, românca o va întâlni pe Daria Kasatkina (Rusia, 24 de ani, 28 WTA). Va fi prima întâlnire dintre cele două, în circuitul WTA.

România, la turneul de la Doha

Turul I

*Sorana Cîrstea (31 WTA) - Mayar Sherif (65 WTA) 6-2, 6-1

*Simona Halep (27 WTA) - Caroline Garcia (76 WTA) 4-6, 3-6

*Irina Begu (55 WTA) - Petra Kvitova (21 WTA) 3-6, 1-6

*Jaqueline Cristian (71 WTA) - Elena Rybakina (20 WTA) 6-4, 6-3

Turul II

*Sorana Cîrstea (31 WTA) - Garbine Muguruza (9 WTA) 6-7, 1-6

*Jaqueline Cristian (71 WTA) - Daria Kasatkina (28 WTA)

Digi Sport 2 transmite turneul de la Doha.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite