Veste frumoasă din Qatar: Jaqueline Cristian câştigă o sumă mare exclusiv datorită norocului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jaqueline Cristian
Jaqueline Cristian

Turneul de la Doha decurge bine pentru tenisul feminin din România! Sorana Cîrstea (31 de ani, 30 WTA) a trecut deja în turul II, Halep (23 WTA) urmează să întâlnească o „clientă“ preferată de a ei, iar Begu (54 WTA) se va duela cu Kvitova (25 WTA) pe care a spulberat-o, acum zece zile.

Iar numărul româncelor aflate pe tabloul principal tocmai a ajuns la patru! 

Pentru că Jaqueline Cristian (23 de ani, 67 WTA), care pierduse în meciul decisiv din calificări - 2-6, 6-7 cu Oceane Dodin (95 WTA) - a fost promovată şi ea, în turul I! Din postura de lucky-loser. 

Vorbim despre o situaţie în care o învinsă din calificări prinde tabloul, în urma unei retrageri. La Doha, Marketa Vondrousova (Cehia, 22 de ani, 38 WTA) a fost nevoită să-şi cedeze locul de pe tablou, după problemele de care a fost lovită, în Dubai, şi despre care „Adevărul“ a scris aici.

Cu Vondrousova ieşind din peisaj, Jaqueline Cristian va juca, în turul I, luni, cu Elena Rybakina (Kazahstan, 22 de ani, 16 WTA). Va fi a doua întâlnire directă pentru cele două sportive. În precedenta, pe zgura de la Bucureşti, în 2019, Rybakina s-a impus, lejer: 6-1, 6-0.

Indiferent de ce va face luni, Jaqueline Cristian are motive de satisfacţie. Pentru că va încasa 10.820 de dolari pentru prezenţa în turul I. Iar dacă va şi trece de Rybakina, atunci va primi un cec în valoare de 15.080 de dolari.

România, la turneul de la Doha

*Sorana Cîrstea (30 WTA) - Mayar Sherif (65 WTA) 6-2, 6-1

*Simona Halep (23 WTA) - Caroline Garcia (70 WTA) 

*Irina Begu (54 WTA) - Petra Kvitova (25 WTA)

*Jaqueline Cristian (67 WTA) - Elena Rybakina (16 WTA)

CITEŞTE ŞI:

Halep debutează, la Doha, în faţa unei jucătoare pe care a bătut-o pe unde a prins-o: Posibilul traseu al Simonei

Sorana Cîrstea, victorie zdrobitoare, la Doha: Urmează o misiune aproape imposibilă, în turul II

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite