Irina Begu a plâns după ce a pierdut meciul cu Garbine Muguruza în FED Cup: Este mai greu când joci pentru România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AP
FOTO AP

După succesul obţinut de Simona Halep cu Soler Espinosa, Irina Begu a pierdut întâlnirea cu cea mai bună jucătoare a Spaniei, Garbine Muguruza, clasată pe locul 24 mondial. Astfel, scorul general al confruntării România-Spania din Fed Cup este egal, 1-1, după prima zi de concurs.

Irina Begu- Garbine Muguruza 0-2 (3-6, 2-6)

Al doilea meci al zilei de sâmbătă, din Fed Cup, nu a fost deloc favorabil pentru România. După succesul facil pe care Simona Halep l-a obţinut în faţa lui Soler Espinosa, în primul meci al zilei, Irina Begu a fost depăşită de miza confruntării cu Spania şi a cedat în faţa puternicei Garbine Muguruza.

Irina-Camelia Begu, locul 34 WTA, a plâns, sâmbătă, după ce a pierdut meciul cu sportiva Garbine Muguruza, ea precizând că nu a putut să joace cum şi-ar fi dorit din cauza emoţiilor, transmite Mediafax.

"Sincer nu aş putea să vorbesc foarte mult de joc pentru că emoţiile şi-au spus cuvântul şi din cauza aceasta nu am putut să joc cum mi-aş fi dorit, dar este o experienţă, mă bucur că sunt aici şi am posibilitatea să joc în faţa românilor şi sper ca mâine să aduc punctul dorit. Îmi pare rău că azi nu am reuşit mai mult. Sigur, pot să vă promit că voi da tot ce-i mai bun din mine şi voi încerca să aduc un punct. Şi dacă nu e să fie aşa la simplu sper la dublu să reuşesc acest lucru. Aşa cum v-am zis eu sunt sută la sută, dar emoţiile la Fed Cup îşi spun cuvântul. Este alt fel de turneu. Noi suntem obişnuite să jucăm pentru noi. Atunci când joci în faţa publicului tău şi joci pentru România este mai greu", a spus Begu.

Ea a adăugat că nu i-a fost frică de reprezentanta Spaniei, dar a avut emoţii încă dinaintea primei partide a întâlnirii de la Galaţi, când s-au intonat imnurile în prezenta preşedintelui Klaus Iohannis.

"Nu mi-a fost frică de Muguruza, am avut emoţii chiar de la intonarea imnului în prezenţa preşedintelui", a spus Begu.

Deşi cele două jucătoare au mers cap la cap în prima parte a setului 1, fiecare câştigându-şi serviciul, ulterior echilibrul a fost rupt de Muguruza, care a reuşit break-ul la scorul de 4-3 pentru ea. Acest moment psihologic i-a turnat plumb în picioare Irinei, care a cedat setul cu 3-6.

În setul secund, Muguruza a profitat din plin de greşelile neforţate ale Irinei şi a reuşit două break-uri, care i-au facilitat drumul spre câştigarea meciului. În afara propriului serviciu, capitol la care Begu s-a descurcat bine, în rest, românca a fost lipsită de incisivitate şi idei şi a intrat în jocul adversarei, ceea ce se observă fără dificultate pe tabelă. Muguruza a câştigat cu 6-3, 6-2, într-o oră 16 minute de joc, restabilind egalitatea la general, 1-1, în duelul România-Spania din Fed Cup.

Duminică se vor disputa la Galaţi alte două meciuri de simplu, Halep-Muguruza şi Begu-Soler Espinosa, plus jocul de dublu, unde încă nu se cunosc perechile care vor intra pe teren.


SETUL II

2-6 Muguruza încheie meciul cu un as şi aduce primul punct Spaniei în duelul cu România.

2-5 Muguruza face un nou break, fiind ajutată de greşelile repetate ale lui Begu.

2-4 Begu face greşeli neforţate, de care profită din plin Muguruza, care se distanţează.

2-3 Din cele trei mingi de break, Muguruza fructifică una dintre ele şi reuşeşte al doilea break al meciului.

2-2 La fel ca în primul set, cele două jucătoare merg cap la cap până acum.

2-1 Irina excelează şi ea la serviciu şi trece din nou în avantaj.

1-1 Muguruza serveşte impecabil şi n-o lasă pe Irina să se distanţeze.

1-0 Irina deschide setul secund cu un punct câştigat pe propriul serviciu.


SETUL I

3-6 Irina a avut 30-0 pe serviciul adversarei, dar Muguruza a făcut din nou patru puncte consecutive şi a câştigat primul set.

3-5 Din păcate, iberica face primul break al meciului şi va servi pentru câştigarea setului întâi.

3-4 Muguruza îşi face din nou serviciul. Irina nu reuşeşte să găsească soluţii la loviturile agresive ale ibericei.

3-3 Begu salvează o minge de break şi ulterior îşi câştigă serviciul.

2-3 Muguruza marşează şi ea pe propriul serviciu. Niciuna dintre cele două jucătoare nu a reuşit vreun break până acum.

2-2 Serviciul agresiv al Irinei face ca tabela să indice din nou egalitate.

1-2 Irina a avut 30-0 pe serviciul adversarei, dar Muguruza a făcut patru puncte consecutiv şi a câştigat game-ul.

1-1 Irina Begu răspunde cu un game alb.

0-1 Iberica serveşte prima în acest meci şi îşi câştigă serviciul.


După meciul Simonei Halep, câştigat în două seturi cu Soler Espinosa, urmează la Galaţi partida dintre Irina Begu şi Garbine Muguruza. Un succes al Irinei ar facilita misiunea României, care ar mai avea nevoie de încă un punct pentru a câştiga duelul la general cu Spania.

Meciul s-a amânat până la ora 14.55.


Meciul se poate urmări live aici, în transmisiunea DolceSport

Preşedintele Klaus Iohannis a asistat la meciul Simonei Halep cu Soler Espinosa. Venirea sa în arenă a fost ovaţionată îndelung de spectatori. Iohannis are o lojă special amenajată şi e înconjurat de gărzi. Lângă el stau Gabi Szabo, ministrul Tineretului şi Sportului şi George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de tenis.

La partide va asista şi preşedintele României, Klaus Iohannis

Totul depinde de ele, dar şi de forma Garbinei Muguruza, tânăra de 21 de ani din lotul Spaniei care are în palmares victorii în singurele partide anterioare, atât cu Simona Halep (Wuhan, 2014), cât şi cu Irina Begu (Bucureşti, 2012). Sportiva cu sânge venezuelean face parte dintr-un „detaşament” care le mai cuprinde pe Simona Halep, Eugenie Bouchard, Madison Keys, Sloane Stephens sau Belinda Bencici, toate jucătoare cu potenţial de a ajunge numărul 1 al tenisului feminin, în viziunea specialiştilor.

Cu lovituri plate, agresive, şi un serviciu puternic, Muguruza are victorii la jucătoare de top, dar cel mai bun meci al său i-a ieşit la Roland Garrosul de anul trecut, când a scos-o din turul doi pe Serena Williams cu un dublu 6-2 de poveste. Chiar şi antrenorul Serenei, Patrick Mouratoglou, o remarca încă de la începutul lui 2014: „E o jucătoare interesantă, în special pe hard, intră mult în teren şi încheie punctele”.

Ion Ţiriac: ce trebuie să schimbe Simona în jocul ei

Cum s-au îmbărcat Serena şi Şarapova înaintea partidelor din Fed Cup

Intrăm în anticamera Grupei Mondiale

Naţionala feminină de tenis a României se află acum în cel de-al doilea eşalon valoric al Fed Cup. O victorie cu Spania va duce echipa noastră în play-off-ul pentru Grupa Mondială, acolo unde n-a mai ajuns din 1999. „Tricolorele” ar urma apoi să întâlnească una dintre echipele care pierde în turul întâi al primului eşalon, adversar ce se va alege în urmă desfăşurării din acest weekend a partidelor Canada - Cehia, Italia - Franţa, Polonia - Rusia, Germania - Australia. România a petrecut 12 ani în Grupa Mondială a Fed Cup şi a jucat de cinci ori în sferturi, performanţe ce datează din anii 70-80.

Componenţa echipelor

România (antrenor Alina Tecşor)
@ Simona Halep
23 de ani, locul 3 WTA
@ Irina Begu
24 de ani, locul 34
@ Monica Niculescu
27 de ani, locul 57 la simplu şi 44 la dublu
@ Alexandra Dulgheru
25 de ani, locul 95 la simplu şi 738 la dublu

fed cup romania foto facebook

Spania (antrenor Conchita Martinez)
@ Garbine Muguruza
21 de ani, locul 24 WTA
@ Silvia Soler-Espinosa
27 de ani, locul 67
@ Lara Arruabarrena
22 de ani, locul 86 la simplu şi 59 la dublu
@ Anabel Medina Garrigues

32 de ani, locul 498 la simplu şi 27 la dublu

fed cup spania foto facebook
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite