Iordănescu n-a semnat încă prelungirea contractului cu FRF. Vechea înţelegere expiră după meciul de marţi cu Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anghel Iordănescu
Anghel Iordănescu

Deşi Răzvan Burleanu a anunţat deja că „Tata Puiu” va conduce România şi la Euro 2016, contractul selecţionerului expiră imediat după meciul cu Italia, iar părţile n-au ajuns la un acord. FRF se gândeşte deja şi la cine va sta pe banca primei reprezentative după Euro.

„Comitetul Executiv a votat în unanimitate prelungirea contractului de selecţioner al lui Anghel Iordănescu şi a staff-ului său tehnic. Condiţiile financiare sunt la fel ca până acum, iar contractul este valabil până în luna iulie, imediat după terminarea Campionatului European”, anunţa Răzvan Burleanu la 29 octombrie.

Cu toate acestea, tehnicianul în vârstă de 65 de ani nu a semnat deocamdată noul contract cu Federaţia Română de Fotbal, iar cel aflat încă în vigoare va expira imediat după partida amicală cu Italia, din 17 noiembrie. „Nu ştiu dacă voi rămâne, în momentul de faţă nu s-a semnat noul contract între Federaţia Română de Fotbal şi selecţioner, există doar aprobarea Comitetului Executiv. Eu îmi doresc să continui la echipa naţională, dar deocamdată nu s-a semnat şi vechiul contract expiră a doua zi după meciul cu Italia. Mai sunt multe lucruri de lămurit, de obiectiv, sunt foarte multe probleme care trebuie stipulate în contract”, a explicat, enigmatic, „Tata Puiu”. Unul dintre motivele pentru care Anghel Iordănescu nu s-a grăbit să semneze prelungirea contractului ar fi legat chiar de salariu, în prezent selecţionerul având un contract în valoare de numai 120.000 de euro pe an.

Sandu: „Se înjoseşte dacă rămâne pe 10.000 de euro!”

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, şi-a reamintit, de altfel, că „Generalul” era un negociator extrem de abil pe vremuri. „Eu dacă eram în locul lui Iordănescu, ceream 400.000 de euro ca să rămân! Nu-mi daţi? La revedere, luaţi-vă pe altcineva! Dacă rămâne pe 10.000 de euro înseamnă că se înjoseşte! Pe mine m-a terorizat cu banii... Eu i-am dat 8.000 de euro ca director tehnic, militând pe faptul că are experienţă. E un mare semn de întrebare ce se întâmplă acum, iar eu îl ştiu altfel pe Iordănescu! Nu ştiu de la cine vin sarcinile. Poate de la un partid de comunişti, de la liberali, de la socialişti...Nu mă întrebaţi pe mine. Eu, dacă eram preşedinte, îi dădeam 400.000 de euro, mai ales după ce în Federaţie au intrat opt milioane de euro după calificarea la Euro. Dacă renunţăm la Iordănescu după Campionatul European, atunci nu trebuie mers cu el acolo!”, a spus „Naşul” la Dolce Sport.

Din spusele fiului selecţionerului, Eduard Iordănescu, antrenor la Pandurii Târgu-Jiu, Anghel Iordănescu şi-ar dori ca, după turneul final, locul său pe banca naţionalei să fie luat de Gheorghe Hagi sau Mircea Lucescu. „Din ce am vorbit cu el, tata îşi doreşte să rămână la naţională, crede că România poate face o figură frumoasă la Euro. În acelaşi timp, am simţit că, după ce nu va mai continua, ar vrea în locul lui un antrenor român. Fie unul cu experienţă, precum Mircea Lucescu, fie unul mai tânăr şi cu potenţial, precum Gică Hagi”, a spus tehnicianul la Digi Sport. 

România ar putea folosi cantonamentul celor de la PSG

Anghel Iordănescu a afirmat că pentru turneul final al Campionatului European o opţiune pentru baza naţionalei este cantonamentul formaţiei Paris Saint-Germain. “Într-adevăr am făcut o opţiune lângă Paris, la cantonamentul echipei PSG, dar mai trebuie să vizităm în continuare câteva baze, sunt 67 de baze sportive unde putem să accesam. Aşteptăm tragerea la sorţi după care vom lua o decizie”, a precizat Iordănescu, care este convins că că turneul final al Euro 2016 va avea loc în Franţa: “Eu cred că se va juca în Franţa. Mergem acolo, avem încredere şi sper ca lucrurile să decurgă normal şi firesc”.

Meciuri amicale disputate în week-end

Spania – Anglia 2-0
Gaspar 72, Cazorla 84
Belgia – Italia 3-1
Vertonghen 13, De Bruyne 74, Batshuayi 83 / Candreva 3
Luxemburg – Grecia 1-0
Joachim 90+1
Ţara Galilor – Olanda 2-3
Ledley 45, Huws 70 / Dost 33, Robben 54, 80
Cehia – Serbia 4-1
Sivok 17, Necid 63, Krejci 82, Zahustel 90+2 / Skuletic 78)
Irlanda de Nord -  Letonia 1-0
Davis 55
Slovacia – Elveţia 3-2
Duris 39, 48, Mak 55 / Derdiyok 63, Drmic 67
Franţa – Germania 2-0
Giroud 45, Gignac 86

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite