INFOGRAFIE „Regele“ Messi a atins 400 de meciuri la Barcelona. Toate cifrele „extraterestului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu Levante, Leo Messi a bifat meciul 400 în tricoul Barcelonei. FOTO: AFP
Cu Levante, Leo Messi a bifat meciul 400 în tricoul Barcelonei. FOTO: AFP

Atacantul argentinian a devenit miercuri seară al 10-lea jucător cu 400 de meciuri în tricoul Barcelonei. A aniversat borna cu trei pase de gol pentru Tello, în meciul-tur, cu Levante (4-1), din sferturile Cupei Regelui

Din 16 octombrie 2004, de când olandezul Franck Rijkaard i-a oferit debutul într-un meci oficial al Barcelonei, la doar 17 ani şi 114 zile, cariera lui Leo Messi a luat-o într-o singură direcţie. În sus. Puştiul aflat de la 12 ani în curtea catalanilor, educat în spiritul echipei catalane la celebra academie „La Masia“, este de mult timp un jucător indispensabil pentru Barcelona. 

În ultimii nouă ani, a strâns 21 de titluri cu echipa „azulgrana“, printre care şase titluri şi trei Ligi ale Campionilor. Cele patru „Baloane de Aur“ îl fac unic pe atacantul argentinian, iar titlurile de golgheter, din orice competiţie, le culege pe bandă rulantă. Cel mai bun sezon pentru „La Pulga“, din acest punct de vedere, a fost 2011-2012, când a stabilit noul record european de goluri marcate (73), doborând o performanţă veche de peste 40 de ani a germanului Gerd Muller. 

Cel mai bun marcator al Barcelonei

În martie 2012, a devenit cel mai bun marcator al Barcei, în competiţiile oficiale, după ce-a surclasat un alt record istoric, ce data de aproape 60 de ani, stabilit de César Rodríguez (232 de goluri). 

Ştacheta a înălţat-o deja la cota 331, dar Messi e încă departe de alte legende ale catalanilor, la meciurile jucate. Spre exemplu, în urmă cu o săptămână, Xavi (33 de ani) a bifat partida 700! 

Şi totuşi, la doar 26 de ani însă, argentinianul are timp berechet să bată şi recordurile de prezenţe la Barca, nu doar cele de goluri înscrise. 

Deocamdată, miercuri seară, în partida tur cu Levante, din deplasare, din sferturile Cupei Regelui, „King Leo“ a aniversat un număr rotund: 400 de meciuri jucate în tricoul Barcelonei. Şi deşi n-a marcat, a avut o prestaţie remarcabilă: trei pase de gol la hattrick-ul reuşit de Tello!

 „E refăcut, nu mai are probleme medicale“

N-a curs doar lapte şi miere, în ultima perioadă, pentru starul argentinian. O accidentare l-a ţinut în afara gazonului în ultimele două luni pe Messi, care a revenit pe „dreptunghiul verde“ abia la începutul lui ianuarie. A fost o vacanţă „forţată“ luată de atacant, în care argentinianul şi-a încărcat bateriile în oraşul natal Rosario. 

„Doar faptul că am fost acasă, după foarte mult timp, alături de familie şi prieteni, a contat enorm pentru mine“, a povestit recent, Messi, într-un interviu acordat pentru site-ul FIFA. Iar repausul i-a priit. De la revenire, a reuşit patru goluri în cinci partide. „E refăcut, nu mai are probleme medicale. Poate evolua în toate meciurile, până în momentul în care, dintr-un motiv sau altul, vom decide că e nevoie să-l odihnim puţin“, a anunţat şi antrenorul Barcelonei, Gerardo Martino. 

Returul dintre FC Barcelona şi Levante se dispută pe 29 ianuarie

Infografie Messi

Demisionează preşedintele Barcelonei?

Probleme pentru Sandro Rosell (49 de ani), cel care din iulie 2010 a devenit preşedintele Barcelonei. Totul a plecat după ce au apărut inadvertenţe legate de sumele plătite de clubul catalan pentru transferul lui Neymar, de la Santos, din această vară. 

Clubul a anunţat atunci că a plătit 57 de milioane de euro, dar presa spaniolă a scris că ar fi vorba, de fapt, de 95 de milioane! Diferenţa ar proveni din comisioane acordate de către Barcelona firmei lui Neymar, deţinută de tatăl jucătorului, şi din alte contracte nedeclarate. 

Joi, un judecător spaniol a fost de acord să deschidă un proces, pe baza unei plângeri făcute de Jordi Cases, un „socios“ al Barcelonei, care l-a acuzat pe preşedintele Rosell de deturnare de fonduri. Spaniolii scriu că Rosell se gândeşte să demisioneze, dacă va fi pus oficial sub acuzare.

Citeşte şi 

Fără Balonul de Aur, dar cu statuie la stadion. Lionel Messi ar putea fi prezent pentru totdeauna pe Camp Nou

„Regele“ a murit! Trăiască „Regele“! Eusebio a intrat în legendă, Ronaldo a ajuns la 400 de goluri. Cifrele mai puţin ştiute ale starului portughez

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite