Infernul de la Maraipocs pentru români: 102 piloți luptă pentru prima poziție

0
Publicat:

Ea va conta inclusiv pentru Campionatul Național de Drift. Nu mai puțin de 102 piloți din 15 țări sunt înscriși la runda organizată pe circuitul Rabocsring din Mariapocs, la 50 de kilometri de granița cu România.

Drift jpg

Evenimentul a devenit deja unul de tradiție, fiind pentru al cincilea an când RoDrift, împreună cu omologii din Ungaria, pun în scenă o etapă comună. De anul acesta, s-au alăturat atât Drift Kings, o competiție care are loc pe tot cuprinsul Europei, cât și campionatul Poloniei (DMP) astfel că lupta va fi cu atât mai intensă. De altfel, piloții vor puncte în toate cele 4 campionate în acest weekend.

Pentru România, evenimentul de la Mariapocs, va conta pentru a treia rundă a sezonului, primii trei clasați, Radu Moise, Miklos Laszlo și Sorin Ene fiind pe lista de înscrieri. Calificările vor avea loc în această după amiază, iar sâmbătă sunt programate battle-urile, care pot fi urmărite în sistem pay per view pe platformat rodrift.ro

„Poate conta enorm în lupta pentru titlu sau nu poate conta deloc, atât de mare este etapa asta și atât de multe implicate. E ca un infern pentru orice pilot, te poți trezi inclusiv în situația să nu te poți califica în battle de Top 32, însă asta ne motivează mai tare și abia aștept să înceapă”, a spus Radu Moise, cunoscut publicului de drift ca Evl Santos.

Cei 102 piloți înscriși sunt repartizați în două divizii Pro și Semi Pro. La Pro sunt 62 de piloți, inclusiv foști campioni continentali. Campionatul Național de Drift va continua în pe 23-25 septembrie cu etapa de pe Transilvania Motor Ring, iar pe 21-23 octombrie cu finala de pe Motor Park din Adâncata.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite