Încă un aur pentru România, la CE de gimnastică de la Sofia. Larisa Iordache, performera finalelor pe aparate, cu 3 medalii cucerite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Larisa Iordache FOTO: Reuters
Larisa Iordache FOTO: Reuters

Gimnasta Larisa Iordache a câştigat, duminică, trei medalii la Campionatul European de gimnastică de la Sofia, în finalele de la sărituri, bârnă şi sol. Cea mai strălucitoare dintre ele a fost aurul continental, obţinut la sol.

Finala de la sol a încheiat ediţia din acest an a Campionatelor Europene de gimnastică. La senioare, România a cucerit patru medalii, dintre care două de aur, una de argint şi una de bronz. Medaliile de aur au fost obţinute de echipa României, sâmbătă, respectiv Larisa Iordache, duminică, în finala de la sol. Argintul şi bronzul au fost câştigate de tot de Iorache, în finalele de la bârnă şi sărituri.

Aur pentru România! Gimnastele lui Bellu, din nou campioane europene. Rusia a dezamăgit la Sofia

Pe lângă senioare, şi junioarele au avut o prestaţia lăudabilă la Sofia, câştigând cinci distincţii europene, dintre care patru de argint şi una de bronz. Cele mai bune gimnaste junioare s-au numit Laura Jurcă şi Andreea Iridon, fiecare cu câte două arginturi. Ultima medalie din palmares, bronzul, a fost cucerit de echipa de junioare a României.

În total, la junioare şi senioare, România a adunat la Sofia nouă distincţii europene: două de aur, cinci de argint şi două de bronz.


UPDATE Dacă la sărituri şi bârnă, Larisa Iordache a luat bronz, respectiv argint, la sol Larisa Iordache a avut o evoluţie mult mai bună şi a câştigat aurul european. Românca a fost notată cu 14.800, acelaşi punctaj fiind obţinut şi de italianca Vanessa Ferrari, care a primit şi ea aur. Aşadar, pe podiumul de premiere, la sol, au urcat Iordache şi Ferrari, ambele pe locul 1, iar pe locul 3 a fost elveţienca Giulia Steingruber, notată cu 14.500.

Cealaltă gimnastă din România prezentă în finala de la sol a fost Diana Bulimar, care a terminat doar pe locul patru, cu un punctaj de 14.400.

La sărituri, Iordache a fost notată cu 14.866 la prima săritură şi cu 14.200 la cea de-a doua, iar cu o medie de 14.533 a obţinut medalia de bronz. 

Medalia de aur a fost câştigată de Giulia Steingruber (Elveţia, 14.666), iar argintul a revenit Annei Pavlova (Azerbaidjan, 14.583).

În finala de la paralele, Larisa Iordache a ocupat doar locul 6, cu nota 14.533. Medalia de aur i-a revenit britanicei Rebecca Downey (15.500), iar podiumul a fost completat de două rusoaice  Alia Mustafina (15.266) şi Daria Spiridonova (14.966). 

La bârnă, în cea de-a treia finală de astăzi, Iordache a mai bifat o medalie, de argint, fiind notată de 14.800. Aurul i-a revenit rusoaicei Maria Harenkova (14.933), iar bronzul compatrioatei  Alia Mustafina (14.733).

Larisa Iordache va mai lua startul şi în ultima finală de duminică, la sol, unde mai avem o reprezentantă, pe Diana Bulimar.

România a mai câştigat şi medalia de aur, pe echipe. 

La concursul de junioare, România şi-a trecut în palmares la acest Campionat European cinci medalii: un bronz, pe echipe şi patru medalii de argint, prin Laura Jurcă (individual-compus şi sărituri) şi Andreea Iridon (bârnă şi sol).

Citeşte şi 

Aur pentru România! Gimnastele lui Bellu, din nou campioane europene. Rusia a dezamăgit la Sofia

A pornit "aspiratorul" de medalii. Româncele au câştigat primele distincţii la Europenele de gimnastică de la Sofia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite