Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie e de partea FRF: “Universitatea Craiova trebuia să se adreseze TAS”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat o soluţie în favoarea FRF, în dosarul în care Universitatea Craiova a contestat un articol din regulamentul federaţiei, care obligă cluburile să se adreseze Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a anunţat, miercuri, forul de la Casa Fotbalului.

“Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis în mod irevocabil că prevederile regulamentare privind obligativitatea cluburilor de a se adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv sunt perfect legale. 

Modificând hotărârea instanţei inferioare (Curtea de Apel Bucureşti), Înalta Curte a dat dreptate Federaţiei Române de Fotbal şi a respins cererea SC Fotbal Club U Craiova SA (în insolvenţă) de a declara nelegale prevederile articolul 36.17 din Regulamentul FRF privind Statutul şi Transferul Jucătorului de Fotbal (Dosarul 4186/2/2012). În contextul acestei hotărâri judecătoreşti, recursul clubului condus de domnul Mititelu la altă instanţă decât Tribunalul de la Lausanne apare ca o încălcare flagrantă a normelor în comun agreate de membrii Federaţiei. Sancţiunea pentru această încălcare este şi ea expres stipulată în cadrul art. 18 alin. (1) lit. b) din Statut – excluderea”, se arată în comunicatul FRF, citat de MEDIAFAX

Sentinţa ICCJ dovedeşte că FRF a acţionat întotdeauna legal, în conformitate cu prevederile regulamentelor şi statutelor pe care toate cluburile afiliate au agreat să le respecte, consideră preşedintele FRF, Mircea Sandu.

"Deciziile definitive şi irevocabile pe care începem să le primim confirmă faptul că Adrian Mititelu a iniţiat acţiuni juridice absurde împotriva FRF şi a manipulat suporterii şi opinia publică, pentru a încerca să influenţeze justiţia. Aşteptăm cu încredere şi hotărârea din toamnă a ICCJ cu privire la decizia de dezafiliere a clubului condus de Adrian Mititelu", a declarat Sandu.

În iulie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a admis în parte excepţia de nelegalitate a regulamentelor fotbalistice invocată de FC Universitatea Craiova, declarând nelegal şi neconstituţional articolul 36.17 din Regulamentul privind statutul şi transferul jucătorului de fotbal. Articolul 36.17 prevede că "deciziile Comisiei de Recurs a FRF/LPF sunt definitive şi executorii şi pot fi atacate la Tribunalul Arbitral al Sportului în condiţiile arătate de statutul FRF". FRF a exclus clubul Universitatea Craiova pentru că s-a adresat instanţelor civile în loc să se adreseze TAS.

Într-un alt dosar, Curtea de Apel Bucureşti a admis, la 25 iunie 2012, cererea clubului Universitatea Craiova de anulare a excluderii provizorii a grupării conduse de Adrian Mititelu din 20 iunie 2011, hotărâtă de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal. FRF a făcut recurs la ICCJ la această decizie.

Sursa: MEDIAFAX

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite