IHF, pledoarie pentru Cristina Neagu. Motivul pentru care trebuie urmărită la Mondialul din decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Site-ul oficial al Federației Internaționale de Handbal a alcătuit o listă de 5 motive pentru care Campionatul Mondial din Danemarca, Norvegia și Suedia nu trebuie ratat de fanii handbalului. Unul dintre ele este că turneul final care va începe săptămâna viitoare va fi ultimul pentru Cristina Neagu, una dintre cele mai bune jucătoare din lume în ultimii 15 ani.

Cristina Neagu, în fața ultimelor competiții majore. Foto Sportpictures
Cristina Neagu, în fața ultimelor competiții majore. Foto Sportpictures

Campionatul Mondial de handbal feminin se va desfășura în Danemarca, Suedia și Norvegia în perioada 29 noiembrie - 17 decembrie. România se aflat la start, făcând din grupa E, alături de Danemarca, Serbia și Chile. ”Tricolorele” vor debuta pe 1 decembrie, contra reprezentativei sud-americane, două zile mai târziu urmând să întâlnească Serbia. Pe 5 decembrie vom înfrunta Danemarca, la ea acasă, în sale Jyske Bank Boxen din Herning.

Cum în faza următoare merg primele 3 clasate, calificarea în grupele principale va fi o formalitate pentru România. Însă punctele obținute în fața Serbiei și Danemarcei sunt decisive pentru accederea în faza eliminatorie, care asigură calificarea la turneul preolimpic din aprilie 2024.

Cântec de lebădă pentru Neagu și Oftedal

Site-ul oficial al IHF a publicat un material în care a remarcat 5 motive pentru care turneul final din acest an nu trebuie ratat de fanii handbalului. Unul dintre ele este că Mondialul va fi ultimul pentru Cristina Neagu și Stine Oftedal, două dintre cele mai bune jucătoare din lume în ultimii 20 de ani.

"Turneul final din Danemarca, Norvegia și Suedia ar putea fi cântecul de lebădă la Campionatul Mondial pentru două dintre cele mai mari vedete din ultimele două decenii: Cristina Neagu și Stine Oftedal. Aceasta va fi cea de-a șaptea ediție a competiției emblematice la care Cristina Neagu va fi prezentă, la 16 ani după ce a debutat la ediția din Franța 2007, ca o adolescentă plină de potențial. Accidentările au deraiat provocarea lui Neagu pentru un record în competiție, dar în ultimele șase apariții ea a marcat 247 de goluri.

Medalie de bronz, tot în Danemarca

Golgheterul ediției din Danemarca 2015, când România a câștigat medalia de bronz, și-a anunțat retragerea din handbalul internațional după Jocurile Olimpice de la Paris 2024, cu condiția ca România să se califice acolo. Dacă România nu va ajunge la Turneele Preolimpice, va însemna că Neagu va juca probabil, la acest Campionat Mondial, ultimele ei meciuri pentru România", au notat cei de la IHF.

Pentru Stine Oftedal, CM va fi penultima mare competiție la care va juca, Norvegia fiind sigură de prezența la Jocurile Olimpice de la Paris, câștigându-și locul acolo prin titlul european cucerit anul trecut.

O accidentare o ține departe de teren

Cristina Neagu nu a evoluat în ultimele partide, din cauza unei accidentări, preferând să fie menajată la în primele două meciuri de la Trofeul Carpați (33-28 cu Elveția și 32-22 cu Portugalia, azi fiind programată ”finala” cu Austria, la 17.30). Jucătoarele noastre vor imediat după încheierea turneului de pregătire spre Danemarca, unde Cristina speră să fie aptă și să aducă din nou bucurie românilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite