Încă o victorie tricoloră: Naţionala feminină de handbal a României a învins formaţia Elveţiei cu scorul de 33-28

0
Publicat:

Tricolorele au făcut o primă repriză bună, în meciul cu Elveția, intrând la pauză cu un avans de nouă goluri, conform Agerpres.

Echipa națională de handbal feminin
Echipa națională de handbal-feminin. Foto: Arhiva Adevărul

Echipa României a intrat la pauză cu un avans de nouă goluri (20-11). În partea secundă, au ratat mult, au făcut erori şi echipa Elveţiei a reuşit să reducă din diferenţă, dar nu a reuşit să se apropie la mai puţin de trei goluri, 25-22 (min. 45). România a câştigat la un ecart de cinci goluri, cu 33-28.

Selecţionerul Florentin Pera nu a putut-o folosi în acest meci pe Cristina Neagu, accidentată

Golurile echipei României au fost marcate de Bianca Bazaliu 6, Crina Pintea 6, Lorena Ostase 4, Andreea-Cristina Popa 4, Eliza Buceschi 4, Diana Ciucă (portar) 2, Cristina Laslo 2, Alexandra Badea 2, Sonia Seraficeanu 2, Nicoleta Balog 1.

Portarul Diana Ciucă a avut 6 intervenţii, Yuliya Dumanska 4, Daciana Hosu 4, iar Elena Şerban 3.

Pentru Elveţia au punctat Mia Emmenegger 7 goluri, Tabea Schmid 5, Malin Altherr 4, Nuria Bucher 3, Laurentia Wolff 2, Alessia Riner 2, Daphne Gautschi 2, Norma Goldmann 1, Lisa Frey 1, Kerstin Kundig 1.

Portarul Manuela Brutsch a încheiat cu nu mai puţin de 16 intervenţii

În celălalt meci al zilei, Austria a dispus de Portugalia cu 32-20.

Vineri se vor juca partidele Austria - Elveţia (15:00) şi România - Portugalia (19:30)

Turneul de la Bistriţa este o ultimă verificare înaintea participării la Campionatul Mondial din Danemarca, Norvegia şi Suedia (29 noiembrie-17 decembrie), la care România va juca în Grupa E, la Herning (Danemarca), urmând să înfrunte în ordine Chile (1 decembrie), Serbia (3 decembrie) şi Danemarca (5 decembrie).

România este singura naţională care a participat la toate cele 26 de ediţii ale Campionatului Mondial de handbal feminin.

Echipa naţională de handbal feminin a României are ca obiectiv la Campionatul Mondial clasarea pe unul dintre locurile 1-7, pentru a putea participa la turneul preolimpic.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite