Iga Swiatek, fără milă cu Cori Gauff. E în finala de la Beijing, unde o așteaptă pe jucătoarea-record

0
Publicat:

Iga Swiatek s-a calificat în finala turneului WTA 1000 de la Beijing, după ce a trecut fără probleme de câștigătoarea US Open 2023, Cori Gauff. A fost o revanșă pentru poloneză, în fața jucătoarei care o învinsese în premieră în semifinalele de la Cincinnati, în urmă cu două luni.

Iga Swiatek a pus capăt unei serii de 16 victorii a lui Cori Gauff. Foto Getty images
Iga Swiatek a pus capăt unei serii de 16 victorii a lui Cori Gauff. Foto Getty images

Cori Gauff, câștigătoarea US Open 2023, venea după o serie fantastică, cu 16 succese consecutive în circuitul WTA. Însă nu i-a făcut față mașinii de tenis, care nu i-a dat nici o șansă de break. Swiatek va juca a 7-a finală din 2023 și a 3-a din categoria WTA 1000. Acum o va întâlni pentru un nou titlu WTA 1000 pe învingătoarea din duelul Rybakina - Samsonova, favorită fiind prima, mai ales după victoria în fața liderului mondial Aryna Sabalenka, ”în sferturi”.

Elena Rybakina a intrat în istorie, doborând în competiția de la Beijing recordul all-time de ași reușiți într-un singur sezon de o jucătoare în turneele de WTA 1000. Sportiva din Kazakhstan a ajuns la 235 de servicii direct câștigătoare în 2023 în competițiile din această categorie. Mai mult decât atât, kazaha a mai realizat un record absolut: este prima jucătoare care câștigă patru meciuri consecutive împotriva numărului 1 WTA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite