Ieşenii au cedat: Daniel Pancu, concediat! „Moştenirea“ sa e catastrofală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Pancu, un mandat dezastruos la Iaşi
Daniel Pancu, un mandat dezastruos la Iaşi

După primele sale două mandate ca antrenor, la Voluntari II şi la Rapid, fostul atacant a ajuns pe banca unei formaţii de Liga I, la începutul acestui sezon. Şi ce a făcut în Copou se poate cataloga doar ca un dezastru fotbalistic!

Poli Iaşi a încheiat, într-un final, conturile cu Daniel Pancu (43 de ani). Adică, un deznodământ care era previzibil şi doar a surprins faptul că moldovenii au aşteptat atât de mult pentru a schimba componenţa băncii tehnice.

Ajuns la Poli Iaşi, în august 2020, Pancu a „reuşit“ să facă o echipă cu o defensivă catastrofală, cea mai slabă din primul eşalon! În 19 partide de Liga I, formaţia din Copou a încasat 41 de goluri, având o medie de două goluri luate pe meci! Cu o asemenea „performanţă“ nu e de mirare că Iaşiul ocupă ultimul loc în clasament, cu doar 15 puncte strânse din 19 partide, ultimele trei pierdute.

După eşecul de miercuri de pe teren propriu, scor 1-2 cu UTA, oficialii clubului s-au convins că Pancu nu mai poate fi păstrat în funcţie. Cel mai probabil, fostul rapidist va fi înlocuit de Flavius Stoican.

Ce a spus Daniel Pancu?

*Am venit la Poli cu inima deschisă, cu toată dorinţa de a construi o echipă frumoasă. Nu mai are sens acum să înşir motivele şi cauzele pentru care s-a ajuns în acest punct, însă vreau să ştiţi că am făcut tot ce a depins de mine să reuşim împreună.

*Sunt convins că nu acesta e locul pe care îl merită Poli şi sunt sigur că va răsări soarele în Copou. Mai regret şi faptul că nu am prins măcar o partidă cu suporterii ieşeni în tribunele Stadionului «Emil Alexandrescu».

*Indiferent ce-mi va oferi viitorul, voi fi mereu alături de acest club şi de oamenii deosebiţi cu care am colaborat. Mult noroc, Poli Iaşi!

Ce a spus Ciprian Paraschiv, preşedinte Poli Iaşi?

*Regret enorm că am ajuns în acest moment. Nu mi-am dorit să se întâmple, mai ales că aveam planuri frumoase alături de Daniel, dar aste e viaţa antrenorilor. A demonstrat, prin tot ce a făcut în cele şase luni că are nenumărate calităţi care să-l recomande pentru a deveni unul dintre cei mai buni tehnicieni ai României. A avut şi foarte mult ghinion. Îi doresc mult succes în carieră şi sper să revină cândva în Copou şi să realizeze lucruri măreţe în oraşul în care s-a format ca fotbalist.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite