Hermannstadt - FC Botoșani, meci spectaculos. Sibienii au reușit să egaleze cu un om în minus, după o greșeală catastrofală

0
Publicat:

Într-un duel tensionat și plin de momente decisive, FC Hermannstadt și FC Botoșani au oferit o partidă plină de emoție în etapa a cincea din play-out-ul SuperLigii. Echipa gazdă a reușit să obțină un punct valoros, o remiză 1-1, în ciuda dificultăților întâmpinate pe teren.

Hermannstadt - FC Botoșani (1-1) FOTO Captură Youtube
Hermannstadt - FC Botoșani (1-1) FOTO Captură Youtube

Prima parte a meciului a fost dominată de o așteptare tensionată, care a crescut pe măsură ce jocul avansa. Momentele cheie nu au întârziat să apară.

Un moment crucial a survenit în minutul 24, când Alessandro Murgia de la Hermannstadt a primit cartonașul roșu, după o intrare dură asupra lui Enzo Lopez. Cu toate că arbitrul Sebastian Colțescu a fost ferm în decizia sa, fanii sibieni au contestat vehement, considerând că și alte intrări au meritat aceeași pedeapsă.

Cu un om în minus, Hermannstadt a trebuit să lupte cu mai multă înverșunare. Cu toate acestea, de o greșeală a lui Silviu Balaure a fost profitat imediat de Sebastian Mailat din partea oaspeților, deschizând scorul în minutul 61.

Balaure a pasat spre propria poartă, de la peste 60 de metri și, cu toate că avea 3 coechipieri disponibili, a trimis mingea direct la Mailat. Fotbalistul botoșănean a profitat de faptul că portarul era ieșit și a marcat în poarta goală.

Cu toate acestea, Hermannstadt nu s-a dat bătută. În ultimele minute ale jocului, echipa locală a reușit să-și revină, iar Cristi Neguț a fost eroul care a adus egalarea în prelungiri, cu un gol spectaculos marcat din lovitură liberă.

Ce spune antrenorul Hermannstadt

Antrenorul Marius Măldărășanu a apreciat efortul remarcabil al echipei sale în ciuda dificultăților, subliniind importanța punctului obținut, echivalent cu o victorie morală.

„De data asta s-a întâmplat bine pentru noi. A fost un meci tensionat. Pe care l-am început bine. Am avut o situație bună la centrarea lui Ianis Stoica la Balaure. A venit și acea eliminare. În a doua repriză nu au avut nicio ocazie. A venit acea fază care a decis soarta jocului. Le-am spus că tot ce li s-a întâmplat se va întoarce. Era normal să riscăm. Norocul s-a întors și de partea noastră. E un punct cât o victorie. Toți au intrat foarte bine, au intrat cu ceva. Poate le-au dat un impuls și celorlalți. E greu. Dacă jucam 11 contra 11, poate lucrurile erau diferite. I-am felicitat. Trebuia să ne apărăm bine. Eu le cer personalitate, să vină cu ceva. Cred foarte mult în ei. Multe nu sunt de spus. Este un punct norocos, dar un punct cât o victorie”, a spus Marius Măldărășanu la flash-interviu.

În urma acestui rezultat, FC Botoșani rămâne pe locul 14 în clasament, cu 18 puncte, în timp ce Hermannstadt se menține pe prima poziție în play-out, acumulând 28 de puncte.

Hermannstadt - Botoșani, echipe de start

Hermannstadt: Căbuz - Butean, Găman, Bejan, Opruț - Balaure, Murgia, Sota Mino, Ianis Stoica - G. Iancu, Paraschiv

Rezerve: Muțiu, I. Pop, Ionuț Stoica, Antoche, Dr. Iancu, Medina, Neguț, A. Oroian, Fonseca, K. Ciubotaru, A. Jipa, Biceanu

Antrenor: Marius Măldărășanu

Botoșani: Ducan – Petro, Sadiku, Miron, Țigănașu – R. Benzar, Dican, Aldair – Florescu, E. Lopez, Mitrov

Rezerve: Kukic, Celea, Șeroni, Gligor, David, I. Filip, Fulop, Kaprof, Margiotta, Mailat, Ofosu Antrenor: Bogdan Andone

Stadion: Municipal

Arbitru: Colţescu Sebastian (Bucureşti). A1: Tunyogi Ferencz (Zalău), A2: Constantinescu Andrei (Bucureşti) Arbitru VAR: Kovacs Szabolcs (Carei). Arbitru AVAR: Ghiciulescu Raul Constantin (Lugoj).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite