Handbalul feminin din România caută un salvator: S-a aflat cine urmează să fie noul selecţioner

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prinde contur scenariul dezvăluit de Gheorghe Tadici pentru „Adevărul“: Bogdan Burcea (48 de ani), actualul selecţioner al naţionalei feminine de handbal, va fi înlocuit cu un antrenor de doar 38 de ani.

România a făcut în Danemarca cel mai slab European din istoria naţionalei feminine, locul 12 din 16. Cel mai probabil, preţul pentru această contraperformanţă va fi plătit de selecţionerul Bogdan Burcea.

Acesta a avut ghinionul de a fi în funcţie, într-un an pandemic, după plecarea suedezului Tomas Ryde, sub comanda căruia România a făcut un alt turneu final dezolant, Mondialul din 2019, în care a terminat, de asemenea, pe locul 12. Doar că Burcea n-a apucat să bifeze niciun meci de pregătire cu prima reprezentativă şi debutul său pe bancă s-a produs direct la Euro 2020. Unde a avut un bilanţ groaznic: o victorie, cinci înfrângeri.

„Contractul lui (n.r. - Bogdan Burcea) expiră la data de 30 decembrie. Aşa că e posibil să avem surpriza ca, în luna ianuarie, să-l vedem schimbat cu Adrian Vasile. Nu cred că e o coincidenţă că Muntenegru a renunţat la cuplul Per Johansson - Adrian Vasile, exact înainte de Campionatul European. Simt că există o legătură cu ce urmează să se întâmple pe banca României“, a spus fostul selecţioner, Gheorghe Tadici, într-un interviu pentru „Adevărul“, la data de 16 decembrie. 

Şi Tadici a simţit bine ce urmează! Preşedintele FRH, Alexandru Dedu, a lăsat deja de înţeles că e posibil să asistăm la o schimbare pe banca tehnică a naţionalei: „În a doua săptămână a lunii ianuarie, vom face o şedinţă tehnică şi vom face planificarea pentru abordarea turneului de calificare la Jocurile Olimpice (n.r. - are loc în luna martie). Dacă se consideră că una dintre măsurile care trebuiesc luate pentru a ajunge la JO e să schimbăm banca tehnică, schimbăm!“.

Vasile

Adrian Vasile - foto (38 de ani), actualmente antrenor la CSM Bucureşti, a fost în cărţi pentru funcţia de selecţioner şi acum un an. A refuzat însă propunerea în acel moment. Acum, în schimb, ar accepta, după cum a şi recunoscut. 

„A fost foarte greu momentul ăla când am refuzat. Cred că, la vremea respectivă, numirea în funcţia de selecţioner ar fi venit mult prea repede pentru mine, abia fusesem numit la CSM. Să fiu, din nou, pe lista federaţiei e o mare onoare pentru mine. Să ajungi selecţioner e un vis pe care, cu siguranţă, îl au toţi oamenii care activează în handbalul românesc“, a afirmat Adrian Vasile.

CITEŞTE ŞI:

Tadici, exploziv: „Plătim străine cu salarii nesimţite din bani publici. Neagu? Cel mai slab turneu din 2007!“

Tadici, dezvăluiri incendiare: „Ryde? Un profitor! Vă spun eu ce făcea pe banii federaţiei...“

Scandal uriaş: Interviul lui Tadici din „Adevărul“ a declanşat o postare furibundă pe Facebook-ul lui Ryde

Neagu, furioasă: Critici pe bandă la adresa fetelor tinere. „N-au obţinut nimic“

Româncele, atacate de şeful federaţiei de handbal: Ce cuvânt a folosit pentru a le descrie prestaţia

Turneul preolimpic

*20 martie: România - Thailanda

*21 martie: Norvegia - România

*22 martie: Muntenegru - România

Meciurile vor fi găzduite de Podgorica (Muntenegru). Primele două clasate vor obţine biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august 2021).

Euro 2020, ierarhia finală

1. Norvegia

2. Franţa

3. Croaţia

4. Danemarca

5. Rusia

6. Olanda

7. Germania

8. Muntenegru

9. Spania

10. Ungaria

11. Suedia

12. ROMÂNIA

13. Serbia

14. Polonia

15. Cehia

16. Slovenia

România la Euro 2020

Grupa D

*19-22 cu Germania

*28-24 cu Polonia

*20-28 cu Norvegia

Grupa Principală II

*20-25 cu Croaţia

*24-26 cu Ungaria

*24-35 cu Olanda

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite