Hamutovski, fost portar FCSB, arestat în Belarus pentru opoziția față de Lukașenko

0
0

Vasili Hamutovski (44 de ani), fostul portar de la FCSB și Petrolul, a fost arestat în Belarus din cauza criticilor vehemente la adresa regimului Aleksandr Lukașenko, iar acum riscă până la 7 ani de închisoare. 

Pentru că a protestat față de Lukașenko, Hamutovski nu mai putea lucra în Belarus FOTO SportPictures
Pentru că a protestat față de Lukașenko, Hamutovski nu mai putea lucra în Belarus FOTO SportPictures

Dublul campion al României cu Steaua București ar fi participat chiar la un protest împotriva actualului președinte al țării, acesta având loc după alegerile din august 2020, potrivit presei din Belarus, citate de GSP.

„A mers în Belarus să se opereze pentru că s-a accidentat la un antrenament. El a decis să se opereze acolo. Nu bănuia că vizita în Belarus s-ar putea termina prost pentru el. Era foarte liniștit. Urma să se alăture clubului în curând”, a spus Oleg Dulub, antrenorul de la FC Lvov. 

Hamutovski arestat în Belarus FOTO Captură video

Fostul portar riscă amendă, între 3 și 7 ani de închisoare sau anumite restricții timp de trei ani, potrivit ua-football.com. El este acuzat de ”organizare și pregătire a acțiunilor care încalcă grav ordinea publică sau participarea activă la acestea”. Hamutovski s-a ales cu dosar penal și mai fusese amendat în trecut pentru că a participat la proteste. Din acest motiv nici nu mai poate lucra în Belarus.

„Sunt Vasili Hamutovski, fost portar al echipei naționale a Belarusului. Fac un apel la forțele de ordine din țară să trateze corect oamenii care au venit să protesteze respectând Legea 135 din Constituție și împotriva cărora s-a folosit o forță neadecvată. Oamenii au fost loviți și arestați. Sunt morți și răniți! Unii dintre colegii voștri au deja sânge pe mâini. Pe locuitorii țării nostre îi rog un singur lucru - să fim pașnici și să avem alegeri curate”,spunea Vasili Hamutovski în august 2020.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite