Halep suferă de accidentarea maratoniştilor: De ce s-a agravat problema Simonei la Doha şi ce alt sportiv uriaş a avut o afecţiune similară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
halep

Simona Halep a luat o pauză de 19 zile între finala de la Australian Open şi primul ei meci la Qatar Total Open. Chiar şi aşa însă, nu numai că nu s-a refăcut, dar a admis că s-a chinuit la fiecare meci.

Simona Halep e o veritabilă maratonistă pe terenul de tenis şi, ca o ironie a sorţii, a suferit o accidentare des întâlnită în rândul celor care aleargă, periodic, în curse de 42 de kilometri.

Problemele româncei au început la Australian Open, acolo unde, încă de la primul meci, şi-a afectat glezna. Într-o analiză amănunţită, redactorul-şef de la prosport.ro, Andru Nenciu, a explicat cum Simona şi-a agravat accidentarea cu fiecare apariţie pe teren. În primul rând, entorsa de la glezna stângă a obligat-o pe Halep în următoarele zile să-şi ducă toată greutatea corpului pe piciorul drept, punând astfel presiune pe talpa dreaptă. Jurnalistul prosport.ro explică, în continuare, că, pe înţelesul tuturor, Halep a suferit o inflamaţie a flasciei plantare. Vorbim de o formaţiune anatomică conjunctivă care acoperă „ca o cămăşuţă“ oasele labei piciorului. La astfel de accidentări sunt predispuşi, conform New York Times, mai ales maratoniştii.

Dintre marii sportivi ai lumii, Kobe Bryant a suferit o astfel de accidentare în urmă cu 10 ani.

CLICK AICI PENTRU A CITI, INTEGRAL, ANALIZA PROBLEMEI DE CARE SUFERĂ SIMONA HALEP

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite