Halep, încă o veste proastă: Simona a ratat şansa de a reveni pe primul loc WTA. Wozniacki, victorie uriaşă la Doha

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep - Lauren Davis FOTO AusOpen.com

Simona Halep (2 WTA) a primit două lovituri în decurs de câteva ore: mai întâi, a anunţat că nu va mai juca, cel puţin până în luna martie, iar apoi a aflat cum principala ei rivală şi-a păstrat primul loc în clasamentul WTA.

Simona Halep a abordat turneul de la Doha din postura de ocupantă a locului 1 în ierarhia virtuală WTA. Asta deoarece, Caroline Wozniacki, lider în clasamentul oficial, a rămas fără cele 305 puncte pe care le-a acumulat, anul trecut, la Doha. Pentru a urca pe locul 1, începând de luni, în ierarhia oficială WTA, Simona avea nevoie de un rezultat mai bun decât Wozniacki la Qatar Total Open.

Calificată în semifinale - între timp şi-a anunţat abandonul aici - Halep ar fi devenit lider mondial, dacă daneza de 27 de ani ar fi pierdut, în această seară, în confruntarea cu Angelique Kerber (9 WTA). Nu s-a întâmplat însă aşa. A ieşit un meci fantastic, de două ore şi 23 de minute, în care Wozniacki s-a impus cu 7-6, 1-6, 6-3. Pentru ea urmează un duel în semifinale, fie cu Kvitova (21 WTA), fie cu Goerges (10 WTA).

După rezultatele de astăzi, Wozniacki are 8.010 puncte în clasamentul mondial, în timp ce Halep se află pe 2 cu 7.965 de puncte.

CITEŞTE ŞI:

Halep, primele declaraţii după ce s-a retras de la Doha: Simona a explicat ce a păţit. Perspective sumbre în privinţa revenirii

CTP a lansat un avertisment dur după retragerea lui Halep: A explicat de ce problema Simonei e extrem de gravă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite