Halep rămâne în America: ce urmează pentru Simona după eliminarea de la Miami Open

0
Publicat:

Simona Halep (32 de ani) a încheiat socotelile cu Miami Open 2024, dar va continua să stea în Statele Unite în următoarea perioadă. Pentru că, în primul rând, urmează revenirea ei în echipa de Billie Jean King Cup a României. Iar asta după o absență de 5 ani!

Simona Halep
Simona Halep

În 2019, mai precis în weekend-ul de 20-21 aprilie, România a cedat în semifinalele competiției – pe atunci se numea Fed Cup – după cinci partide incendiare cu Franța, la Rouen. Gazdele s-au impus cu 3-2, după niște confruntări dramatice în care Simona a dat totul, evoluând la simplu, dar și la dublu. Degeaba însă! România a fost învinsă și, odată cu acest rezultat, echipa României de tenis feminin a căzut în derizoriu. Pentru că, treptat, a fost părăsită de toate vedetele ei, în frunte cu Halep.

Acum însă, într-o tentativă de a prinde Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie – 11 august), Simona are nevoie, în primul rând, de o prezență în echipa României. Motiv pentru care se va întoarce în lot, sub comanda lui Horia Tecău. România va înfrunta Ucraina în barajul Billie Jean King Cup, la Florida, pe zgura de la Omni Amelia Island Resort, pe 12 și 13 aprilie. Ucraina, în calitate de gazdă, nu poate evolua acasă din cauza războiului și, de aceea, a ales Florida pentru confruntarea cu România.

„Simo“ depinde de wild-card-uri sau calificări

Așadar, e clar că Miami Open a fost singura prezență a Simonei la un turneu de hard în prima parte a sezonului 2024. De acum, ea va face trecerea pe zgură. Și, înaintea revenirii în echipa României, „Simo“ are posibilitatea de a juca tot în SUA, pe zgura de la Charleston (1-7 aprilie).

Mai departe, după duelul cu Ucraina de la mijlocul lunii aprilie, Halep va reveni, aproape sigur, în Europa. Și va putea opta pentru următoarele întreceri:

*Stuttgart (15-21 aprilie)

*Madrid Open (23 aprilie – 5 mai)

*Roma (7-19 mai)

*Strasbourg (19-25 mai)

*French Open (26 mai – 9 iunie)

Cu o precizare: prezența Simonei pe tabloul oricărei competiții depinde, deocamdată, de primirea unui wild-card (n.r. – invitație) din partea organizatorilor. Cum s-a întâmplat la Miami Open. Alternativa ar fi ca Halep să se înscrie în calificări, caz în care va avea nevoie de două sau trei victorii pentru a urca pe tablou.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite