Halep, prea sofisticată pentru Van Cleemput: Belgianul a explicat de ce a fost respins de Simona după perioada de probă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep e o jucătoare extrem de exigentă, atunci când vine vorba despre alegerea oamenilor din stafful ei, iar acest lucru s-a văzut acum, încă o dată.

De-a lungul turneului Qatar Total Open au existat mai multe semne care au indicat că parteneriatul Halep - Van Cleemput e unul sortit eşecului.

Faptul că Simona n-a apleat niciodat la on-court coaching, pentru a beneficia de sfaturile lui Van Cleemput în momentele dificile, dar şi gesturile dezaprobatoare ale belgianului în tribune, au arătat, clar, că cei doi nu se înţeleg. 

Cum perioada de probă a fost un eşec, astăzi, Halep a încheiat conturile cu Van Cleemput, urmând să joace la Dubai, fără antrenor. După decizia luată, Van Cleemput a vorbit pentru rtbf.be, iar Digi Sport a preluat declaraţiile sale.

Ce a spus Van Cleemput?

*Vreau să spun că totul a decurs bine la Doha, Simona e o campioană grozavă şi o fată de nota 10. A avut un turneu bun. Dar nu ne potrivim, nu o pot ajuta. Am vrut să avem o perioadă de probă, de aceea m-am şi dus la Bucureşti (n.r. înainte de duelul din Fed Cup, contra Cehiei). Am vrut să vedem cum stăm înainte să începem oficial colaborarea. 

*N-a fost o perioadă rea, dar cum am spus, nu pot să o ajut. Nu-mi e frică să spun acest lucru, nu pot să-i ofer anumite lucruri sau nu ştiu cum să o fac. Ea a strălucit la Doha graţie calităţilor sale. Dacă juca rău, nu era vina mea. Cum şi faptul că a jucat atât de bine nu mi se datorează. 

*N-am armele să o ajut, n-am vrut să fiu antrenorul ei doar pentru a fi tehnicianul Simonei Halep şi a avea un salariu. Vreau să-mi fac cât mai bine datoria de antrenor şi să ajut. Amândoi am înţeles că ar fi o greşeală o colaborare. Nu e vina mea şi nici a ei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite